E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
14 Temmuz 2020 - 10:19 borsagundem.com

Korona virüse ilişkin korkuların yeniden yükselmesiyle birlikte Avrupa borsaları salı gününe düşüşle başladı

Açılışın ardından, STOXX Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1,10, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1.21, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,93, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,43, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1,221 ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 1.21 değer kaybetti.

Dünya çapında korona virüs korkularının artması Avrupa borsalarında etkisini gösterdi. Pazartesi günü Dünya Sağlık Örgütü Baş Yöneticisi Tedros Adhanom Ghebreyesus çok fazla ülkenin yanlış yönde hareket ettiğini açıklamıştı.

Tedros birçok ülkede kovid-19 vakalarının endişe verici seviyelerde arttığını belirterek hastanelerin yeniden dolmaya başladığı konusunda uyardı. Tedros, "Pek çok ülke, riski azaltmaya yönelik kanıtlanmış tedbirlerin uygulanmaması veya takip edilmesi nedeniyle elde edilen kazanımları kaybediyor gibi görünüyor" dedi.

Yatırımcılar için bir önemli faktör de ABD bankalarının açıklayacağı bilanço raporları. Gün içerisinde Citigroup ve JP Morgan gibi büyük bankalar ikinci çeyrek bilançolarını açıklayacaklar. 

İngiltere'den yapılan resmi göstergelere göre ülkenin gayri safi yurtiçi hasılası nisan ayındaki tarihi %20,4'lük düşüşün ardından mayıs ayında %1,8 arttı. Reuters ekonomistleri aylık yükselişin %5,5 oranında olmasını bekliyordu.

Analistler, ABD ile Çin arasında artan gerilimin küresel piyasalarda risk iştahını azalttığını, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının da odakta kalmaya devam ettiğini söyledi.

Bugün Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve Almanya'da ZEW Endekslerinin takip edileceğini aktaran analistler, ABD'de ise enflasyon verilerinin izleneceğini bildirdi.

ABD-Çin, piyasalar üzerinde baskı sebebi

 

Banka bilançoları borsada yönü belirleyecek

 

Borsa İstanbul küresel piyasaları izliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)