E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
10 Temmuz 2020 - 10:13 borsagundem.com

Korona virüs endişelerinin devam etmesiyle Avrupa borsaları haftanın son gününe satıcılı başladı

Açılısın ardından Stoxx 600 endeksi %0,28 değer kaybederek 362 puandan işlem gördü.

Hong Kong hisseleri yüzde 2'den fazla gerileyerek düşüşe öncülük etti. Yeni enfeksiyonlardaki artış nedeniyle hükümet okulları kapamaya hazırlanıyor. Çin hisseleri de düştü. Shanghai Bileşik Endeksi'nin sekiz günlük yükselişinin ardından devlet destekli fonların satışı, otoritelerin yükselişi yavaşlatmak istediğinin sinyalini veriyor.

AxiCorp baş küresel makro stratejisti Stephen Innes, “İyimserlik hafta sonuna girerken iyimserlik yerini riski azaltmaya bırakıyor. Ekonomik toparlanma tarafında belirsizlik ne kadar artarsa, volatilite fazla artmasa bile yatırımcıların kar realizasyonu isteği de o kadar artar.” dedi.

Florida ve California'da rekor sayıda can kaybı yaşanması dikkatleri ABD'deki salgına çevirdi. Avustralya yurt içi seyahatleri sıkılaştıracağını açıkladı ve Meksika'da enfeksiyonlar ikinci günde de rekor artış kaydetti. İyimserler maliye ve para politika desteğinin virüsün ekonomik etkilerini kontrol altında tutacağını düşünüyor ve ABD'de Perşembe günü beklenenden iyi gelen istihdam verisini işaret ediyorlar. Diğerleriyse iş gücü piyasasının hala tehlikede olduğunu belirtiyor.

Fonlar satışa başladı ralli durdu

Borsa İstanbul yurtdışından ayrışamıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)