E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
29 Haziran 2020 - 10:06 borsagundem.com

Korona virüs vaka sayısının artışa geçmesiyle Avrupa borsaları yeni haftaya hafif satıcılı başladı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %0,30 düşerek 357 puandan işlem gördü.

Yatırımcılar, korona virüs vakalarının 10 milyonu aşması ve ABD'de Teksas, Arizona ve Florida gibi eyaletleri etkisi altına alması nedeniyle geçen haftaki riskten kaçış algısının sürmesini sürmesine hazırlanıyor. Veriler Çin'de karların Kasım'dan beri ilk kez aylık artışını kaydettiğini gösterdi.

PGIM Inc. başkanı ve CEO'su David Hunt, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "Toparlanma birçok kişinin beklediğinden daha yavaş ve daha düzensiz olacak. Piyasalar mümkün olduğunu düşündüğümüzden çok daha sert bir V şeklinde toparlanma bekliyor." dedi.

Çin Merkez Bankası (PBOC) likiditenin reel ekonomiye ulaştığını güvence altına almak için yeni parasal araçlar uygulayacağını söyledi. PBOC küçük şirketlere verilen genel krediler ve imalat kredilerin oranının artırılacağını, ayrıca borçlandırma faizlerinin düşmeye devam edeceğini belirtti. Banka, yuanın değerini sabit tutacağını ifade etti.

Borsa İstanbul pozitif ayrışmasını sürdürecek mi?

Uzmanlar, yeni yatırımcılardan şikayetçi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)