E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
22 Haziran 2020 - 10:53 borsagundem.com

Korona virüs kaynaklı vaka sayısının tekrardan artmaya başlamasıyla Avrupa borsaları yeni haftaya satıcılı başladı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.8, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1.2, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.9, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1.0, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1.5 ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0.9 değer kaybetti.

Hükümetler bir yandan Kovid-19'un yayılmasını kontrol altına almaya çalışıp diğer yandan büyümeyi sağlamak için koronavirüs önlemleri ve seyahat kısıtlamalarını kademeli olarak kaldırırken, piyasalar kırılganlığını koruyor. Çin hafta sonu ulusal güvenlik yasası teklifinin detaylarını açıkladı. Buna göre Çin, Hong Kong vatandaşlarını geniş tanımlı suçlardan doğrudan yasal takibe alabilecek.

AMP Capital Investors Ltd. küresel yatırım stratejisti Shane Oliver, "Hisseler teknik olarak hala aşırı alım bölgesinde ve olası bir düzeltme ya da konsolidasyona karşı kırılgan. Ancak biz bunu yükseliş trendinde bir ara olarak görüyoruz. İkinci dalga korkusu devam ediyor." dedi.

Avrupa ve ABD’de de korona virüsüne rağmen normalleşme süreci başlarken Almanya, Çin, Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde vaka sayısının bölgesel olarak artış göstermesi bu ülkelerde panik yarattı.

Korona virüsü salgınının çıktığı ülke olarak bilinen ve çok sıkı sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar getirerek salgını yavaşlatmayı başaran Çin’de salgınla mücadele tekrar hız kazandı. Özellikle geçen hafta başkent Pekin’deki artışa bağlı olarak ülkede 26 yeni korona virüsü vakası tespit edildi.

Vaka sayılarındaki artışlar aşağı yönlü risk unsuru

Yurtdışına göre güçlü görünüm devam edebilir

Borsa İstanbul 114 bin üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)