E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
11 Haziran 2020 - 10:50 borsagundem.com

Avrupa borsaları Fed'in Haziran toplantısının ardından virüs endişelerinin de etkisiyle satış ağırlıklı açıldı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1.7, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 2.5, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2.3, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 2.7 , İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 2.9 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2.1 geriledi

Küresel hisse senetleri, ABD'de ikinci dalga korona virüs salgınlarına ilişkin korkular ve Fed'in Haziran toplantısındaki temkinli duruşunun etkisiyle Perşembe günkü işlemlerde geri çekildi.

Nasdaq Bileşik Endeksi Çarşamba günü rekor seviyede kapattı. Küresel hisse senetleri, merkez bankası varlık alımları ve benzersiz teşviklerin tetiklediği riskli varlık alımlarının etkisiyle Mart düşüğüne kıyasla yüzde 40 artıda bulunuyor. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD'nin "kesinlikle" ek mali teşvike ihtiyaç duyduğunu ve bu yaz bir tur daha geleceği yönündeki beklentileri desteklemesi gerektiğini söyledi.

Melbourne'de JPMorgan Asset Management küresel piyasalar stratejisti Kerry Craig, "Fed tarafından pek bir sürpriz olmadı. Net bir mesaj vermeye odaklandılar: Faizlerde uzun bir süre bir hareket olmayacak. Komitedeki görüşlerin dağılımı ekonominin Kovid sonrasında nasıl olacağına ilişkin belirsizliği güçlendiriyor." dedi.

Euro Bölgesi maliye bakanları Perşembe günü bir araya gelerek Avrupa Birliği'nin (AB) toparlanma paketini ve Eurogroup başkanlığını konuşacak.

Borsa İstanbul küresel piyasalardan ayrışır mı?

Kar satışları etkili oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)