E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
22 Mayıs 2020 - 10:07 borsagundem.com

ABD-Çin arasındaki gerginliğin tekrardan tırmanmasıyla, Avrupa borsaları haftanın son işlem gününe satıcılı başladı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %1,2 oranında düştü.

Asya hisse senetleri Cuma günü düşerken, Çin'in Hong Kong'a ulusal güvenlik yasası uygulamayı planladığını açıklamasıyla birlikte Hong Kong hisseleri kayıplara öncülük etti. Çin'in adımı Pekin ile Washington arasındaki gerilimin daha da artması riskini taşıyor. ABD Hazine tahvilleri dolarla birlikte tırmandı.

S&P 500 Endeksi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yönelik sert tutumunu yeniden seçim kampanyasının kilit bir parçası haline getireceği yönündeki beklentilerin artmasıyla düşüşle kapandı. Çin, Trump'ın suçlamalarına yanıt vererek bağımsızlık, güvenlik ve menfaatlerini koruyacağı uyarısında bulundu ve karşı önlemler almakla tehdit etti.

Yatırımcılar, Çin'in bu yılki en büyük siyasi etkinliği olan NPC'den gelecek ilk detayları değerlendiriyor. Pekin'in, Hong Kong'a yönelik ulusal güvenlik yasasını uygulamaya hazırlanması gerginliği artırıp şehirdeki şiddetli protestoları yeniden tetikleyebilir.

BlueBay Asset Management LLP baş yatırım stratejisti David Riley, "Jeopolitik riskler kayda değer. Piyasa bundan endişe ediyor. Bu bir zayıflık ve düzeltme nedeni olabilir." dedi.

Borsa, küresel endişeleri fiyatlıyor

Endeks bu seviyede kalıcı olabilir

ABD vadelilerde düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)