E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
13 Mayıs 2020 - 10:13 borsagundem.com

İkinci dalga olabileceği korkusu Avrupa borsalarının yeni güne satış ağırlıklı başlamasına sebep oldu

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %1,1 oranında düştü.

S&P 500 Endeks vadelileri gösterge endeksin bölgesel Fed başkanları ve ABD'nin üst düzey enfeksiyon hastalıkları yetkilisi Anthony Fauci'nin kötümser yorumları sonrasında yüzde 2 ekside kapatmasının ardından fazla değişmedi. Fauci, eyaletlerin çok hızlı açılmasının toparlanma sürecini bozabileceğini söyledi. Asya'daki kayıplar Wall Street'e göre daha sınırlı kaldı. Tokyo ve Hong Kong dalgalı seyretti. Sydney Borsası düşerken Şanghay hisseleri fazla değişmedi. Yeni Zelanda Doları, merkez bankasının varlık alım programını artırmasının ardından düştü. Yen önceki seansta kaydettiği kazancını korudu.

Hindistan'da hisse senedi vadelileri, Başbakan Narendra Modi'nin hükümetin ekonominin pandeminin etkilerini atlatması için toplam 20 trilyon rupi (265 milyar dolar) harcayacağını söylemesinin ardından yüzde 3'ten fazla tırmandı.

Hisse senedi piyasaları, yatırımcılar Mart düşüğünden beri yaşanan rallinin fazla olup olmadığını tartışırken yeniden baskı altında. Ünlü yatırımcı Stan Druckenmiller ABD'de V şeklinde bir toparlanma beklentisinin "bir fantezi" olduğunu ve risk hisse senetlerinde risk/getiri hesaplamalarının kariyeri boyunca gördüğü en kötü seviyelerde olduğunu söyledi.

BIST yurt dışına odaklandı, yatay seyirde

Druckenmiller: Borsalar aşırı değerlendi

Borsada kısa vadeli düşünmek temkinli yaklaşmak gerekiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 30,42
En Yüksek: 33,48
En Düşük: 29,66
Değişim -7,65 %
FK: 0,87
PD / DD: 0,50
İşlem Hacmi 230.637.642
Toplam Adet: 7.530.503
Ağırlıklı Ort.: 30,66
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)