E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa borsaları Draghi'yle yükseldi---

Avrupa borsaları Draghi'yle yükseldi

Avrupa borsaları Draghi'yle yükseldi
04 Temmuz 2013 - 19:57 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Draghi'nin "düşük faiz" açıklaması sonrasında hızlı yükseldi

Avrupa hisse senetleri, Avrupa Merkez bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin, faiz oranlarının uzun bir süre daha düşük kalacağını söylemesi ve Portekiz'de siyasi liderlerin koalisyonun sürmesi için temaslarda bulunması ile birlikte, iki ayı aşkın sürenin en hızlı yükselişini gösterdi. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de yükseldi.
Banco Espirito Santo SA, dünkü yüzde 11'lik düşüşün ardından bugün değer kazandı. İngiliz konut inşaat şirketi Taylor Wimpey Plc, faaliyet karı marjının yılın ilk yarısında arttığını açıklamasının ardından yüzde 7.1 sıçradı. OC Oerlikon Corp., doğal fiber işinin satışını tamamlamasının ardından yüzde 3.5 arttı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 2.3 yükselerek günü 292.15 puandan kapattı ve 22 Mayıs'ta gördüğü 2013 yılı zirvesinden başlattığı düşüşünü yüzde 5.9'a daralttı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.9 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4'lük bir çıkış gerçekleştirdi. ABD hisse senedi piyasaları bugün Bağımsızlık Günü tatili nedeniyle kapalı.
Kopenhag'da PFA Pension A/S kıdemli stratejisti Witold Bahrke, "Portekiz'den hafifçe daha olumlu tonlar aldık ve bu da piyasalara bir miktar rahatlama getirdi," dedi ve "Bu durum piyasaları destekledi. İşlem hacmi, ABD'nin kapalı olmasından dolayı düşük" değerlendirmesinde bulundu.
AMB Başkanı Mario Draghi, faiz oranlarının uzun bir süre daha düşük seviyelerde kalacağını açıkladı. Merkez bankasının toplantısı ardından düzenlenen basın toplantısında Draghi, faiz oranlarının şu andaki seviyelerinde kalacağını ya da ihtiyaç duyulması halinde daha düşük olacağını söyledi. Politika yapıcılar politika faizini bugünkü toplantı sonrasında yüzde 0.5 seviyesinde tuttular. Bloomberg News anketine katılan 62 ekonomistten 61'i faizin yüzde 0.5'te tutulacağı tahmininde bulunmuştu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)