E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları bir ayın zirvesine çıktı---

Avrupa borsaları bir ayın zirvesine çıktı

Avrupa borsaları bir ayın zirvesine çıktı
06 Temmuz 2020 - 12:56 borsagundem.com

Avrupa borsaları, Çin hisse senedi piyasalarının devam eden yükselişinden destek alarak bir ayın zirvesine çıktı.

Avrupa borsaları, Çin hisse senedi piyasasında devam eden yükselişten destek bularak bir ayın zirvesine çıktı. Yatırımcılar dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'in diğer ülkelere kıyasla korona virüsün neden olduğu yavaşlamadan daha hızlı toparlanacağını tahmin ediyorlar.

Avrupa'nın en değerli 600 şirketinin yer aldığı STOXX 600 endeksi <.STOXX> Çin'de varlık gösteren başta otomobil üreticileri <.SXAP>, sanayi kuruluşları <.SXNP>, enerji firmaları <.SXEP> ve lüks tüketim üreticilerinin hisselerinin değer kazanmasıyla %1.6 yükseldi.

Almanya'nın DAX <.GDAXI>, Londra FTSE 100 <.FTSE> ve Fransa'nın CAC 40 <.FCHI> her biri yaklaşık %2 prim yaptı.

Çin hisse senedi piyasası <.CSI300> ekonominin korona virüs salgınında yeni dalgalarla boğuşan büyük ülkelerden daha çabuk toparlanacağı beklentisiyle bugün %5'ten fazla yükseldi. Geçen
hafta da %7 yükselen CSI300 endeksi bugün beş yılın zirvesini gördü.

ETX Capital'dan Michael Baker "Onlar (Çin) virüsten ilk etkilenen ülkelerdi, bu da ekonomik toparlanma için diğer ülkelere ne zaman toparlanabilecekleriyle ilgili bir zaman çizelgesi sunmuş oldu" dedi. Baker "Şu anda tek sıkıntı ABD. Şu anda işleri sıkıntıya sokuyor" diye ekledi.

Çin borsasındaki yükseliş balon mu?

Avrupa'da dipten dönüş sürüyor

ABD-Çin gerginliği borsaları etkilemeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)