E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Avrupa borsaları ABD-Çin gerginliğiyle düştü---

Avrupa borsaları ABD-Çin gerginliğiyle düştü

 Avrupa borsaları ABD-Çin gerginliğiyle düştü
21 Mayıs 2020 - 14:49 borsagundem.com

Avrupa borsaları ABD-Çin arasındaki gerginlik endişeleriyle düştü

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çarşamba günü %1 yükselen pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %0,65 oranında düşüşle işlem görüyor.

Alman Dax endeksi ise %1,26 oranında değer kaybıyla işlem görürken Fransız CAC 40 endeksi %0,8 oranında aşağıda. İngiliz FTSE 100 endeksi ise %0,5 oranında kayıpla işlem görmekte.

Borsalarda düşüş ABD Senatosu’nun Çinli şirketlerin ABD borsalarında listelenmesini engelleyebilecek yasayı onaylamasıyla yaşandı. Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki gerginlik giderek tırmanırken, Lousiana'dan Cumhuriyetçi Senatör John Kennedy ve Maryland'den Demokrat Chris Van Hollen tarafından getirilen ve oy birliğiyle kabul edilen teklif, şirketlerin yabancı bir hükümetin kontrolünde olmadıklarını belgelendirmelerini gerektirebilir.

Yapay zekadan otonom sürüş teknolojileri ve internet veri toplamaya kadar birçok alanda öncü rol oynayan Çinli teknoloji devlerinin Amerikan parasıyla finanse edilmesi tehlike çanlarının çalmasına neden oldu. ABD borsalarında işlem gören en büyük Çinli şirketlerin hisseleri, Perşembe günü piyasanın yükselmesine karşın geriledi. Bu şirketlerin arasında Alibaba ve Baidu da bulunuyor.

Almanya'da bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirlerin gevşetilmesiyle mayısta 31,4 puana yükselerek son iki ayın en yükseğine ulaştı.

Tahvil ve hisse senedi piyasası birbirinden ayrıştı

ABD borsasından Çinli şirketlere engel

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)