E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği'nden Türkiye'ye ahlaksız teklif---

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye ahlaksız teklif

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye ahlaksız teklif
17 Şubat 2018 - 11:45 borsagundem.com

Avrupa Birliği, Türkiye’ye vize serbestisi için terörle mücadele yasasının yumuşatılması şartı koştu.

Ahlaksız teklif açıklaması, AB Bakanı Ömer Çelik’in de katıldığı AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders’den geldi. Hürriyet'in haberine göre toplantıya girişte gazetecilere açıklama yapan Reynders, Türkiye’ye vize kolaylığı sağlanması için önce terörle mücadele kanunlarının hafifletilmesi gerektiğini söyledi.

Belçikalı bakan, “Eğer bu yasayı AB değerlerine yaklaştırmak mümkün olursa, o zaman bir miktar ilerleme sağlanması da mümkün olacaktır. Buradaki bağlantı şu; Türkiye’de terör yasalarında gerçek bir evrim, vize konusunda ilerleme ihtimalini getirir” dedi. Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ise Brüksel’in Türkiye’nin vize serbestisi için tedarik ettiği belgeleri analiz ettiğini söyledi.

Hahn, “Türkiye, Avrupa’nın kendileri için en güvenilir ve en öngörülebilir komşu olduğunu prensipte anlıyor. Bazı işaretler var ama hukukun üstünlüğü konusunda durum hâlâ tatmin edici değil” diye konuştu. Reuters ajansı, Ömer Çelik’in toplantıya girerken bir açıklama yapmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALPTUĞ17 Şubat 2018 22:07

    Bunlar haçlı ordusu emellerinden hiç vaz geçmedi şerefsizler dün neyse bugünde aynı.

  • yasar alibaba17 Şubat 2018 15:39

    Avrupa asla bizi ortak pazara almayacak hükümetinde bunu bilmesi gerekir. 6 ortakla daha kolay anlaşırsınız tren kaçtı şimdi 27 ortağa dil dökeceksiniz biri tamam der arkandan kuyunu kazar kapıda köpek muamelesi yapıyorlar türkiyeyi ipotek altına almayı ve ayrıştırmaya çalışıyorlar başıda almanya fransa çekiyor.

  • oktay doğaner17 Şubat 2018 14:20

    bu toplumda hala terörün destekçisi, finansörü kim diye tartışmalar yapılıyor ya insanı üzen ve düşündüren bu

  • bizde teklif edelim.17 Şubat 2018 13:06

    bize bunu teklif edenlere mehmetcikle birlikte AFRİN de savaşmalarını önerelim. gelip ister pkk ister ypg tarafında savaşsınlar daha iyi. it vururu gibi leşlerini serelim..

  • Şimşek17 Şubat 2018 12:41

    Al vizeni başına çal. Sana 1 avro bile vermem. 1000 yıllık Katolik eziyetine son. Türkiyenin yeri Avrasyadır,Asyadır. Avrupaya hayır!

  • Borsa17 Şubat 2018 12:31

    Ulkenizde devamli terorun hedefi olsaniz boylemi dusunurdunuz?Bu soylemleriyle adamlar yuzumuze karsi resmen teroru desteklediklerini soyluyorlar saka gibi.Avrupa sevdasindan vazgecelim sadece bir hayel.Turkiye AB girse bile hicbir zaman almazlar 10yil serbest dolasim vermezler.Peki biz onlar mutlu olsun diye nicin taviz verelim?

  • demirkan 17 Şubat 2018 12:26

    VİZENİN KOYEM SENİN.ŞİMDİYE KADAR VİZESİZ DOLAŞTIK ADİ HERİF.?.