E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrasya Tüneli'nden TL ile geçilecek---

Avrasya Tüneli'nden TL ile geçilecek

Avrasya Tüneli'nden TL ile geçilecek
11 Aralık 2016 - 09:09 borsagundem.com

Açılışına 10 gün kala Avrasya Tüneli’nde incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Geçiş ücretlerini kuru esas alarak, Türk Lirası’na çeviriyoruz ve bir yıl boyunca ücret TL olarak uygulanacak” dedi

20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya Tüneli için geri sayım başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Avrasya Tüneli'ni 20 Aralık'ta açtıktan sonra yaklaşık bir ay ila 40 günlük bir periyotta 24 saat esaslı değil, belli bir süre çalıştıracağız. Sonra değerleri göreceğiz, ölçümleri yapacağız, ayarlamaları yapacağız" dedi. Arslan, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi'ni gezerek incelemelerde bulundu. Arslan, açılışın 20 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, diğer ilgililerin katılımıyla yapılacağını bildirdi.

ZATEN DOLARLA GEÇİŞ YOK

Tünel geçişlerinin fiyatına ilişkin de herhangi bir projede insanımızdan dolar, euro toplamak gibi hiçbir şekilde uygulamamız olmadı, olamaz da zaten. Dolayısıyla ocak başı itibarıyla TL olarak ücret belirlenecek ve belirlenen ücret bir yıl boyunca geçerli olacak. Yılın sonunda tekrar eskale edeceğiz, değerlemeyle yeniden ücret belirlemiş olacağız. Dolayısıyla dolarla geçiş, euroyla geçiş diye bir şey söz konusu değil."

GEÇİŞLER 21 ARALIK'TA BAŞLIYOR

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, projenin ölçümler ve ulaşım ağlarına sağlıklı entegrasyonu için ilk bir ay boyunca 24 saat hizmet vermeyeceğini kaydetti. Bakan, 21 Aralık sabahı 7'de araç kabulüne başlayacaklarını söyledi.

ABD'DEN ÖDÜL ALDI

Projenin başvuru olmamasına rağmen 1.5 ay önce Amerika'da ödüle layık görüldüğünü belirten Arslan, "Dünya büyük projeleri gıpta ile izliyor. Orada bir ödül aldık ama biz asıl ödülü inşallah 20 Aralık itibarıyla insanımızdan alacağız. Çünkü, insanımızın hayatını kolaylaştıracağız, onlardan alacağımız duayla en büyük ödülü alacağız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)