E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAVOD Gıda'dan yatırım kararı---

AVOD Gıda'dan yatırım kararı

AVOD Gıda'dan yatırım kararı
15 Ocak 2014 - 15:24 borsagundem.com

AVOD Gıda, 21 milyon 900 bin TL bedelle Banadora Gıda hisselerinin tamamının satın alınmasına karar verdi

MURAT DEMİRBAĞ / BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL

AVOD Gıda’nın kapasite artırımı ve pazar payını güçlendirmek amacıyla İzmir'de bulunan Banadora Gıda'yı satın alma kararı yatırımcı dünyasında merak uyandırdı. Yaklaşık 22 milyon TL’lik bu satın almayı KAP’ta kamuoyuna duyuran AVOD, aynı zamanda konuyla ilgili olarak Olağanüstü Genel Kurul toplantı kararını da paylaştı.

AVOD’un bu yatırım kararı üzerine telefonla ulaştığımız Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Torbaoğlu, “Banadora Gıda’da esas ilgimizi çeken kapasite artırımı ihtiyacımızın olması” dedi. Konu ile ilgili olarak Borsa Gündem'in sorularını yanıtlayan AVOD Gıda Yön. Kur. Başkanı Nazım Torbaoğlu “Sektörde hem yetişmiş personele olan ihtiyaç hem de yatırımın uzun sürmesi, satın alma kararımızı etkiledi”' dedi. Satın alma işleminin şirketin kendi kaynakları ve sağlanacak kredilerle gerçekleşeceğini belirten Torbaoğlu, belli bir ödeme planı çerçevesinde hareket edeceklerini ifade etti. Banadora'nın kurutulmuş gıda, kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Nazım Torbaoğlu yapılması planlanan yatırımla kapasite artırımıyla beraber ciroda da artış hedeflendiklerini söyledi.

İŞTE AVOD’DAN KAP’A YAPILAN O AÇIKLAMA

''Şirket Yönetim Kurulu 15/01/2014 tarihinde, şirket merkezinde toplanarak aşağıda ki kararları almıştır.

1-Şirketimiz kapasitesinin arttırılması ve Pazar payının güçlendirilmesi amacı ile, Bahçelievler Sokak No.19 Kızılcaova Köyü BAYINDIR-İZMİR adresinde mukim, BAYINDIR Vergi Dairesinin 140 035 9700 vergi sicil numaralı BANADORA GIDA YAŞ MEYVE SEBZE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 'nin, her biri 250-TL nominal değerde toplam 12.740.000-TL nominal değerdeki sermayesine tekabül eden 50.960 adet payın tamamının 21.900.000,00 TL. bedel üzerinden ilgili Şirket pay sahiplerinden devir alınmasına, ilgili şirkete iştirak edilmesine, ilgili şirketin tek hissedarı olunmasına, iştirak edilecek şirket ile ilgili olarak her türlü sözleşme ve evrakın imzalanması ile gerekli tescil işlemlerinin gerçekleştirilmesi hususunda, Yönetim Kurulu Başkanımız Nazım TORBAOĞLU'na münferiden yetki verilmesine,

2-Sermaye Piyasası Kanununun 23. maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 Sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar Ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 6/2 maddesi gereği, işlem tutarının, işbu yönetim kurulu karar tarihinden önceki altı aylık günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanan ortaklığımız değerine oranının %50 den fazla olduğu anlaşıldığından işlemin anılan Tebliğ'in 5/1-e maddesi gereğince önemli nitelikte işlem olarak değerlendirilmesine,

3- Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 Sayılı Tebliği çerçevesinde işlemin olağanüstü toplantıya çağırılacak genel kurul onayına sunulmasına, genel kurula katılarak olumsuz oy kullanan ve muhalefet şerhini tutanağa işleten pay sahiplerine veya temsilcilerine Tebliğ çerçevesinde ayrılma hakkı tanınmasına, ayrılma hakkı kullanım fiyatının, söz konusu işlemin kamuya ilk duyurulduğu tarih olan 13.02.2013 tarihinden önceki, açıklanan tarih hariç olmak üzere, otuz gün içinde borsada oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olan pay başına 0,9432 TL'sı olarak belirlenmesine, gerekli işlemlerin yürütülmesine,

4- Genel kurulun ilan edilecek gündemle olağanüstü toplantıya çağrılmasına

​5-Yukarıdaki işlemlerin ikmalinden sonra devralma işlemlerinin tamamlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 3,64
En Yüksek: 3,69
En Düşük: 3,52
Değişim 3,70 %
FK: 12,31
PD / DD: 2,12
İşlem Hacmi 65.430.875
Toplam Adet: 17.965.490
Ağırlıklı Ort.: 3,62
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • F.GÖLLÜ16 Ocak 2014 00:18

    İşeme konu varlık alımı ilişkili taraflardan olmadığı için burada önemli nitelikte işlemden söz edilemez.Ayrılma hakkı doğmaz.

  • hımmm15 Ocak 2014 17:50

    2011 de halka açılırken 2 lira. 2014 yılında küçük yatırımcıya ayrılma hakkı verilirken 0,92 kuruş. Pardon.. Bu ülkede ADALET var dimi?. 0,92 kuruş 2 liradan büyük bir rakam mı yoksa biz mi matematiği yanlış biliyoruz. Böyle bir fiyat hesaplamasını ve kanunu kim çıkardıysa ALTINDA KALIR.

  • ayrılma hakkı fiyatı yanlış hesaplanıyor15 Ocak 2014 17:14

    ayrılma hakkı fiyatı yanlıştır. SPK değil, Anayasa mahkemesine de, TBmm ye de, bakanlıklara da şikayet edilecektir. Halka arz fiyatına bakın. Şimdi önerilen ayrılma fiyatına. birde anayasayı inceleyin. sizce suç nerde?.