E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAVOD brüt takasa alındı---

AVOD brüt takasa alındı

AVOD brüt takasa alındı
24 Aralık 2018 - 19:26 borsagundem.com

BİST, AVOD Gıda ve Tarım hisselerinde 15 gün süreyle brüt takas uygulanacağını duyurdu

Borsa İstanbul, AVOD Gıda ve Tarım (AVOD) hisselerinde brüt takas uygulanmasına karar verdi. BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVOD paylarında 25 Aralık 2018 günü seans başından itibaren, 8 Ocak 2019 günü seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak.

VBTS kapsamında AVOD hisselerinde uygulanmakta olan açığa satış ve kredili işlem yasağı ise brüt takas uygulaması ile birlikte 8 Ocak 2019 tarihine (seans sonuna) kadar devam edecek.

KAP'ta yer alan açıklamada brüt takas kararlarıyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 3,64
En Yüksek: 3,70
En Düşük: 3,53
Değişim 2,54 %
FK: 12,31
PD / DD: 2,12
İşlem Hacmi 18.228.902
Toplam Adet: 5.032.377
Ağırlıklı Ort.: 3,62
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı25 Aralık 2018 08:46

    AVOD dinamitleme haberi göndermiş. Küçük yatırımcı daha doğrusu küçük traderları dinamiltleyecek olabilir. Dengesiz bir hisse.

  • Erkan24 Aralık 2018 19:47

    Arkadaş kimseyi rahatsız etmiyor mu bu VBTS denen saçmalık, herkesin hoşuna mı gidiyor hergün bir hissenin yasaklanması kimse ses çıkarmıyor kimse birşey demiyor itiraz etmiyor BORSA GÜNDEM bir türlü haber yapmıyor. SPK denen kurum diktatörce hergün bir hisseyi yasaklıyor yok açığa satış, yok kredi, brüt takas, tek fiyat SÜREKLİ MAĞDUR OLUYORUZ ALDIĞJM HİSSEYE YASAK SATTIĞIMA YASAK. YasaKçı zihniyet yeter artık, BURASI SERBEST PİYASA AMA HERŞEY YASAK..

  • Erkan25 Aralık 2018 22:26

    ARKADAŞ BENİM DERDİM AVOD İLE DEĞİL, BENİM DERDİM VBTS DENEN SİSTEM. HERGÜN BİR HİSSE YASAKLANAMAZ. BİR HİSSE 100 LİRA OLACAKSA ZATEN OLUR. ÖRNEK : DENİZBANK.VBTS DENEN SİSTEM DENİZBANKI DURDURABİLDİ Mİ HAYIR 6 LİRADAN 17 LİRA OLDU. ANLATMAK İSTEDİĞİM SPK SÜREKLİ SERBEST PİYASAYA MÜDAHALE EDİYOR, SAÇMA SAPAN HERGÜN BİR HİSSE YASAKLANIYOR AVOD DIŞINDA YASAKLANAN 40 TANE DAHA HİSSE VAR O HİSSEYİ ALANLARIN SUÇU NE? ORADA YASAKLANMASI GEREKEN HAREKETİ YAPAN KİŞİ KİŞİLER AMA SPK HERKESİ CEZALANDIRIYOR.BURASI SERBEST PİYASA BİR HİSSE 100 LİRADA OLABİLİR AMA 100 LİRA ETMİYORDUR. 100 LİRA ETMEYEN HİSSEYİ ALANADA ACIMAM İÇİMDE SIZLAMAZ. ARAŞTIRSIN İNCELESİN.KUMAR OYNAMASIN .

  • levent25 Aralık 2018 12:42

    Sıkıntı var bu kağıtta diyor işte,adam daha nasıl açık anlatsın durumu,ortada bir maden var lakin onu çıkaracak para yok şirkette,ilk tavan tavan gittiğinde hatırla kredi ile yapmışlardı bu hareketi sonra ödemeyi yapamadılar tahta aynı anda tam ters yönde hareket etmeye başladı,bu hareketlere izin verilse 100TL olacak hisse ,sonra oralara yakın alanlara yazık olmayacak mı hiçmi içiniz sızlamaz,ben kazandım o naparsa yapsın mı diyeceksiniz