E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAvivasa araştırma kapsamına alındı---

Avivasa araştırma kapsamına alındı

Avivasa araştırma kapsamına alındı
12 Ocak 2015 - 09:45 borsagundem.com

Ak Yatırım Avivasa hisselerini araştırma kapsamına alarak hedef fiyat belirledi

Ak Yatırım, AvivaSA'yı 'Endeksin Üzerinde' beklentisiyle araştırma kapsamına aldı. Ak Yatırım konu ile ilgili raporunda, AvivaSA'yı 55,75 TL hedef fiyat ve 'Endeksin Üzerinde' beklentisiyle araştırma kapsamına aldığını bildirdi.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Yarınlar için sigorta
   
AvivaSA'yı "Endeksin Üzerinde" performans beklentisiyle Araştırma kapsamımıza alıyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız 55,75 seviyesinde bulunuyor ve hedef fiyatımız %21 yukarı potansiyele sahip.
   
AvivaSA 2007 yılında Aviva ve Sabancı Holding ortaklığı ile kuruldu.
   
AvivaSA, özel emeklilikte %18,8 ve hayat sigortasında %7,1 pazar payıyla Türkiye'nin önde gelen sigorta şirketleri arasında yer alıyor. Tahminimize göre şirket 2014 yılında %19 artışla 85mn TL net kar elde edecek. AvivaSA'da 2014-2018 dönemi için ortalama bileşik %23 net kar büyümesi tahmin ediyoruz.
   
AvivaSA, Türkiye'nin bireysel emeklilik ve hayat sigortası pazarının yüksek büyüme potansiyelinden faydalanacak. Türkiye'nin henüz yaygınlaşmamış bireysel emeklilik (2014T Yönetilen fon tutarı/GSYİH: %2,1) ve hayat sigortası (2014T Brüt prim üretimi/GSYİH: %0,2) pazarı güçlü bir büyüme potansiyeli sunmaktadır. 2014-2018 dönemi için sürdürülebilir %4'lük GSYİH büyüme tahminine dayanarak AvivaSA'nın yönetilen fon tutarında %28, brüt prim üretiminde ise %15 bileşik büyüme tahmin ediyoruz. AvivaSA, güçlü Sabancı Holding markası altında ve Aviva'nın global uzmanlığında uzun vadeli rekabet avantajına sahiptir.
   
AvivaSA ve Akbank arasında 15 yıl süreli münhasırlık anlaşması bulunuyor. Devam eden teknoloji projelerinin tamamlanmasıyla AvivaSA banka kanalı kullanım oranını artırma fırsatı elde edecek (AvivaSA'nın %7,1 hayat Pazar payına karşı, Akbank tüketici kredileri pazarında %11,7 pazar payına sahiptir). AvivaSA ayrıca aktif dağıtım kanallarındaki çeşitlilik, 751 çalışanı ve 139 acentesi ile Türkiye'nin en büyük doğrudan satış gücüne sahiptir.
   
Riskler. Fon yönetim ücretlerinde yaşanabilecek düşüşler, olumsuz makro ekonomik koşullar ve artan rekabet değerlememiz üzerindeki aşağı yönlü riskler olarak yer alıyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)