E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvdagiç: Türkiye'nin büyümesi KDV indirimiyle güçlenecek---

Avdagiç: Türkiye'nin büyümesi KDV indirimiyle güçlenecek

Avdagiç: Türkiye'nin büyümesi KDV indirimiyle güçlenecek
31 Temmuz 2020 - 12:12 borsagundem.com

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, bazı sektörlerde bugün başlayan KDV indirimlerinin son iki çeyrek büyümesini güçlendireceğini belirterek, "KDV müjdesi, büyümede pandemi kaybının kayda değer şekilde telafisini sağlayacak" ifadesini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan, 2020 yılı sonuna kadar geçerli olacak vergi indirimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

İş dünyasının Kovid sonrası iyileşmesinin en etkili hamlelerinden birisinin yapıldığını aktaran Avdagiç, salgına karşı KDV indiriminin "iş"e yaracağını vurguladı.

Avdagiç, KDV indiriminin, birçok sektörün Kovid-19 salgını öncesini yakalama sürecini hızlandıracağını, olası ikinci dalgaya karşı iş dünyasının küresel rekabet gücünü artıracağını anlattı.

Firmalarımızın KDV indirimleri sayesinde oluşan avantajı mutlaka fiyatlarına yansıtmalarını isteyen Avdagiç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"KDV indirimi reel sektörün özellikle talebin canlanması için en büyük beklentisi ve talebiydi. Hükümet büyük bir fedakarlıkla bu indirimleri gerçekleştirdi. Böylece hükümetin tüketime yatırdığı her bir lira, yeni çeyrekte pozitif büyüme olarak dönecektir. KDV indirimi, koronavirüsle yaşanan büyük talep düşüşüne karşı iş dünyasının birinci derecede destekçisi olacaktır."

Avdagiç, yılın son iki çeyrek büyümesinin, KDV kaldıracıyla güçleneceğini belirterek, "KDV müjdesi, büyümede pandemi kaybının kayda değer şekilde telafisini sağlayacak. Bu kararla pandemiden en çok etkilenen kesimlerden biri olan hizmetler sektörü ve esnafın yükü hafifleyecek." açıklamasında bulundu.

Bakan Albayrak'tan KDV indirimi açıklaması

Kısa çalışma ödeneği bir ay uzadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İkin31 Temmuz 2020 18:08

    Bu herif de nasıl yancı olacağını şaşırmış. Tüm konuşmaları zorlama

  • Bika31 Temmuz 2020 15:24

    Marketler dışında nakit parada fiş ya da fatura vermek esnafın adeti değil.

  • fatih31 Temmuz 2020 14:13

    rakamlar ile oynayıp büyütüyorsunuz zaten ülkeyi kdv yi de koydunuz mu uçar be ülke (M)  (M)  (M) 

  • Mucise Reis ;)31 Temmuz 2020 12:53

    İnsan utanır yahu, yüzde  7 kdv oranı ile Türkiye büyüseydi, kdv siz satılan bütün ürünlerle ülkenin şahlanması gerekirdi : ))  sanki herşeye fatura fiş kesiliyor :D koskoca ünvana var, gelen açıklamaya bak :D  utanmasa kılıçla çıkıp, kürsüye açıklama yapacak.. beni görr.. benide gör reisim.. reiscim izindeyim :D mesaj anlaşıldı ito TAMAM... Valla ben utanırdım, böyle bişe desem o kürsüde onlarca insan. bugunde sizin yerinize biz utandık ito başkan : ))