E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtme'ye hava saldırısını koalisyon üstlendi---

Atme'ye hava saldırısını koalisyon üstlendi

Atme'ye hava saldırısını koalisyon üstlendi
13 Ağustos 2015 - 01:30 borsagundem.com

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentine bağlı Atme köyüne önceki akşam düzenlenen ve sivillerin de öldüğü hava operasyonunu koalisyon güçleri üstlendi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, koalisyon güçlerinin hava saldırılarında sivil kayıpları önlemek için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi.

Toner'e günlük basın toplantısında ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öncülüğünde DAEŞ ile mücadele kapsamında oluşturulan koalisyon güçlerinin Atme bölgesinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu sivillerin hayatını kaybettiği yönündeki haberler soruldu.

Konuya dair bilgisi olmadığını belirten ve, operasyonel detaylar için Pentagon'a yönlendiren Toner, ancak hava kuvvetlerinin, hava saldırıları düzenlediği zaman sivil kayıplardan kaçınmak için her türlü çabayı gösterdiğini belirterek, buna göre nokta atışı yapabildikleri söyledi.

Toner, Suriye ve Irak'taki hava operasyonlarının da sahadaki DAEŞ karşıtı güçleri desteklemek için yapıldığını hatırlattı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öncülüğünde DAEŞ ile mücadele kapsamında oluşturulan Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü (CJTF-OIR), daha önce yaptığı açıklamadan farklı bilgiler vererek, dün düzenlenen hava saldırılarının Atme bölgesini de içerdiğini açıklamıştı.

Önceki akşam, Atme kasabasında Ceyş-ul Sunne ve Nusra Cephesi'ne ait karargah ve silah üretim atölyelerini hedef alan saldırıda, sivil yerleşim yerleri de isabet almış, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu onlarca kişi hayatını kaybetmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)