E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtina'nın korkusunu Fransa sahiplendi ---

Atina'nın korkusunu Fransa sahiplendi

Atina'nın korkusunu Fransa sahiplendi
07 Eylül 2022 - 11:21 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamalardan sonra tedirgin olan Atina, Fransa Dışişleri Bakanı Colonna'a Türkiye'yi şikâyet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri Atina'da korkuya sebep olurken Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropouloui, Başbakan Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye'yi her zamanki gibi Batılı ülkelere şikâyet etti.

Yunanistan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri yankılanırken Yunanistan Cumurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Başbakanı Miçotakis'ten skandal sözler geldi. Fransa, Yunanistan'a kalkan oldu.

Erdoğan dün Bosna Hersek ziyareti sırasında; 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözünün hatırlatılması üzerine "Yunanistan'ın bu adımları atması hayra alamet değil. Tehditler devam ederse sabrın da bir sonu vardır. Sabrın sonu geldiği anda sabrın sonu selamettir. " ifadelerini kullandı. Yunan basınında bu açıklamalar gündem oldu.

Proto Thema'da yer alan haberde Başkan Erdoğan'ın 1974'te yaşanan Kıbrıs harekatına gönderme yaparak "Bir gece ansızın gelebiliriz " ifadesini bir kez daha kullandığını belirtti.

Kathimerini Yunanistan'ın F-16'lara radar kilidi atıldığını yine yalanlayarak Başkan Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gidebiliriz' sözlerine yer verdi.

Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile Atina'da bir araya gelen Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Yunanistan'a destek açıklamasında bulundu.

Fransa'nın, tehdit ve egemenliklerine karşı ihlal olması halinde Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni desteklemeye devam edeceğini savunan Colonna, "Herhangi bir gerginlik tırmanışından kaçınmak için (durumu) büyük bir dikkatle takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Uluslararası hukuku hiçe sayan Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova ile görüşmesi sonrası "Yunanistan'ın değişmeyen pozisyonunun uluslararası hukuka, uluslararası deniz hukukuna ve iyi komşuluk ilişkilerine dayanan diyalog. NATO müttefiki bir ülkeden, Yunanistan'ın egemenliğini sorgulamaya kadar varan tehditler almasının Yunanistan için kabul edilemez." açıklamalarını kullandı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ise Türkiye şikâyetlerini sürdürdü ve "Türkiye'nin revizyonist politikalarının ve yasa dışı eylemlerinin sadece Yunanistan'ı değil AB'nin tamamını tehdit ettiğini" iddia etti.

İki Cumhurbaşkanı arasında gerçekleşen görüşme sonrası "AB üye devletleri ve NATO'daki müttefikler olarak, sınırların dokunulmazlığı ve egemen insanların hakları gibi uluslararası hukukun temel kavramlarına karşı çıkan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini sert ve açık bir şekilde kınadık" açıklaması yapıldı.

Erdoğan'dan Yunanistan ve AB'ye tepki

 

Yunanistan'ın S-300 provokasyonu NATO'da

 

Erdoğan'dan Yunanistan'a sert mesaj

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Eylül 2022 12:57

    1- Fransa ne istiyor.. Akdenizde birinci donanma gücü ve tek başına denize hakım olmak.. guney akdenızde sömürde devletrin uyuması ve emrinde olmalı...rusya gelmesin sıcak denıze çin gelmesin orta asyaya ... Türkiye donamması en iyi akdenızde ... Fransa Türkiye ile paylaşmask istemıyor hiç bişeyi.. Rusya Türkiye yakınlaşması Fransanın menfaatını bozuyor halıyle, rusya ve Tc anlaşamasa bile... o bakımda yunana silahlarını satıyor, satılan silahları yunan kullanacakki, Fransaya şikayet edıyor yunan bizi :D rafaeller 5 nesil. yeni nesil deniz araçlarıda alıyor yunan.. o bakımdan bu yakınlaşmaları normal. Fransa Türkiye adına bir durum olduğun daima karşısında olacak bunu bilin. Göbekten bağlanmaya gerek yok. Aynı durum Tarafsız görnunen ingilizleriçinde geçerli 1. dünya savaşında gemilerimizi teslim etmedi etse idi Atatürk ege sorunu olmaz hepsini türk adası yapardık diye bahsetmiştir. o mermisiz, ayakkabısız, ceketsiz, yorgun millet ve askerleri ile anca bu kadar...Şükür bayrağımız var

  • oktay doğaner07 Eylül 2022 13:34

    ŞÜKÜR SADECE BAYRAĞIMIZ DEĞİL EŞŞİZ VATANIMIZ, CAMİMİZ VE YÜCE TÜRK MİLLETİ VAR. VE BUNLAR DÜNYA DURDUĞU SÜRECE VAROLACAK İNŞALLAH