E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtina: Yunanistan topraklarına yönelik 4 binden fazla yasadışı giriş engellendi---

Atina: Yunanistan topraklarına yönelik 4 binden fazla yasadışı giriş engellendi

Atina: Yunanistan topraklarına yönelik 4 binden fazla yasadışı giriş engellendi
01 Mart 2020 - 07:58 borsagundem.com

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Yunan makamlarının sığınmacıların sınır kapısına yönelik organize sınır ihlali girişimini engellediğini belirtti.

Petsas, sınır ihlali girişiminde bulunan sığınmacıların İdlib’le hiç bir ilgilerinin olmadığına vurgu yaparak, bunların 66’sının gözaltına alındığını kaydetti.  

ERT televizyonuna konuşan Petsas, “Yunanistan dün örgütlü, kitlesel, yasadışı sınır ihlali girişimiyle karşı karşıya kaldı ve bunu önledi. Yunanistan topraklarına yönelik 4 binden fazla yasadışı giriş engellendi” ifadelerini kullandı.

Başbakan ve hükümetin bölgede görev yapan polis ve askeri yetkilileri kutladığını belirten Petsas, hükümetin karada ve denizde sınır güvenliği önlemlerini artırdığını ifade etti.  

Evros bölgesine ilave polis ve ordu birlikleri gönderildiğini ve Ege adalarında sahil güvenliğinin güçlendirildiğini belirten Petsas,  “Bugün itibariyle toplam 52 sahil güvenlik gemisi ve Yunan Donanması devriye görevini yerine getiriyor” şeklinde konuştu.  

Atina vetoyu çekti hava desteği için engel kalktı

 

Yunanistan'dan AB'ye 'acil' talep!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • $$$$$$$$$$$$$$$$$01 Mart 2020 18:28

    bence Türkiye bu mültecireler lojistik destek sağlalı ve AB kıyılarına gitmeleri için her türlü seferberliği yapmalıdır.

  • hahaha 01 Mart 2020 17:23

    Ulen suriyelilere istedinizde vermedik? arkanıza bakmadan kaçıp gidiyorsunuz.. Savaştan kurtuldunuz. yediniz içtini okudunuz doğurdunuz eğitimi sağlıgı barınması ekmeği bedava... arkanız abakmadan kaçıp gidiyorsunuz... Türkiye de yaşamıyonuz mu? neden avrupaya kaçma gitme sevdanız var ? Türkiye ölüm tehdidi mi var? Ya bu araplara boşuna demiyorlar... 1 taneside 34 şehit verdi Türkiye başı sağolsun demiyor... yunan almıyo rbeni diye ağlıyor tv de. çocu kucağında ağlıyor.. ulen türkiyede çocugundan mı ayırdılar seni?ağlıyorsun yunan almıyor benı diye... sizle riçin 34 fidanı verdik toprağa, yıllarc ayaşadınız Allah razı olsun Tc den duymadım. nankör bunlar..

  • Türkiyem01 Mart 2020 10:03

    Bulunla başa cıkamazsınız yakında tüm enerjiniz tükenecek.ve avrupa birligi sözlerini yerine getirecek.daha en kötüsünü yaşamadınız faşist ırkçılar akıttıgınız kanda ve vicdanda bogulacaksınız.türkiye cehennemin kapılarını açtı.

  • Günaydın 01 Mart 2020 13:19

    Sen öyle zannet

  • baturayersin01 Mart 2020 09:27

    yabancıları yanlış sınıra gönderiyorlar iran rusya sınırına recime destek verenler onlar vatandaşlarınada sayip çıksınlar

  • Türkoğlutürk 01 Mart 2020 08:23

    Onlarda başımıza kaldı. Kılavuzu karga olanın başı kurtulmaz zaten.

  • Nedim01 Mart 2020 13:13

    Senin nasıl bir köpek olduğunu kimlerin kucağından kalkıp buralarda kin kustuğunu bilmeyen yok.  Ortalık malı sen de!  Suriyeli mazlum insanlar bu ülkede yaşamayı  senin gibi itlerden daha fazla hak ediyor.  Ki onlar senin gibi nankör değil!  Benim sokağımdaki köpek bile senden daha sadık bu ülkeye!  Adına Türk yazmakla fark edilmediğini zan etme onun bunun kırması!

  • Türkoğlutürk 01 Mart 2020 10:11

    Arap uşakları ile abd piçleri sevmez beni.

  • Öztürk01 Mart 2020 10:05

    Türkoglutürk;) o senmisin lennnn.babanın adı aram george yada konstantinmi?

  • Yunan Göçmeni01 Mart 2020 08:21

    Vurun öldürün ülkeye sokmayın.

  • mantık01 Mart 2020 13:14

    Yunan p..iyim desene şuna!