E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAtina ile Roma karşı karşıya---

Atina ile Roma karşı karşıya

Atina ile Roma karşı karşıya
15 Mart 2015 - 10:47 borsagundem.com

Yunan Maliye Bakanı Varoufakis, “AMB’nin parasal genişleme programının başarısız olacak” dedi. İtalya’dan Padoan ise tam tersini savundu.

Yunan ile İtalyan Maliye Bakanları, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) parasal genişleme (QE) programının verimliliğine yönelik ile ilgili karşıt görüşler dile getirdiler. Yunanistan’ın Maliye Bakanı Yani Varoufakis, Avrupa ekonomisinin desteklenmesi için alternatif bir plan sundu.

Varoufakis, AMB Başkanı Mario Draghi’nin 1.1 trilyon euroluk (1.2 trilyon dolar) QE’sinin yatırım odaklı büyümeyi desteklemede başarısız olacağını savunurken, İtalya meslektaşı Pier Carlo Padoan gerileyen euro ile şimdiden başarılı olduğunu söyleyerek programı takdir etti. Padoan, zayıflayan euronun Euro Bölgesi’nin uzun vadeli ekonomik görünümü ile uyumlu olduğunu söyledi ve İtalya’nın bu yılki toparlanmasını destekleyeceğini ifade etti.

Yakın zaman içinde likidite sıkıntısı yaşama riski bulunan Yunanistan, Avrupa Birliği liderleri ile müzakereleri sürdürürken, Varoufakis “alternatif” bir teşvik planı teklif etti. Varoufakis’ın planı Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edilen yatırım projeleri ile bağlantılı tahvil ihraçlarını zorunlu kılıyor. Her iki maliye bakanı da dün İtalya’da gerçekleştirilen Ambrosetti Ekonomik Sempozyumu'nda konuşma yaptı. Sempozyuma AMB Yönetim Kurulu üyesi Ignazio Visco da katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)