E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Atina cephesinde 'şimdilik' çözüm yok---

​Atina cephesinde 'şimdilik' çözüm yok

​Atina cephesinde 'şimdilik' çözüm yok
03 Haziran 2015 - 05:51 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu, Yunanistan ile kreditörler arasındaki müzakerelerde henüz anlaşmaya varılmadığını bildirdi

Avrupa Komisyonu, Yunanistan ve kreditörleri arasında yapılan reform karşılığı mali yardım müzakerelerinde tarafların henüz anlaşmaya varmadığını ve görüşmelerin teknik seviyede devam ettiğini bildirirken, bu hafta bitimine kadar bir anlaşma sağlanmasının da zor olduğu vurgulanıyor.

Yunan Başbakanı Alexis Çipras, önceki gece kreditörlere kapsamlı bir reform tasarısı iletildiği, bunun da Avrupa Komisyonu’na ulaştığını bildirirken, komisyon kaynakları bu konuda tam bir doğrulama yapmadı. Avrupa Komisyonu kaynakları, Atina ile aralarında bir çok belgenin gidip-geldiğini belirterek, şu an için bir somut adımdan söz edemeyeceklerini belirtti. Yunan Başbakanı Çipras ise, gönderdikleri planın, ülkeyi içinde bulunduğu durumdan çıkrarabilecek “gerçekçi” maddeler içerdiğini, zor olmasına rağmen, bazı tavizlerde bulunduklarını öne sürmüştü.

Bu hafta için zor

Bazı kaynaklar, uluslararası kreditörlerin Atina’ya sunmak için bir anlaşmayı tamamlamak üzere olduklarını öne sürerken, Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, “İlerleme var ama yeterli değil! Bu hafta anlaşma zor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)