E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtatürk Havalimanı'nda bayram rekoru---

Atatürk Havalimanı'nda bayram rekoru

Atatürk Havalimanı'nda bayram rekoru
12 Ağustos 2013 - 13:00 borsagundem.com

Ramazan Bayramının üçüncü günü Atatürk Havalimanı'nda bin 245 uçak inip kalktı, terminallerden de 145 bin yolcu geçti

Atatürk Havalimanı'nda Ramazan Bayramının üçüncü günü olan 10 Ağustos'ta uçak ve yolcu trafiği açısından rekor kırıldı. 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, 2 Ağustos'ta bin 216 uçağın inip kalktığı, 138 bin yolcunun ağırlandığı havalimanındaki bu rekorun, 10 Ağustos'ta yolcu ve uçak trafiğindeki artışla kırıldığını bildirdi.
Yetkililer, Ramazan Bayramının üçüncü günü olan 10 Ağustos'ta  bin 245 uçağın inip kalktığını, terminallerden 145 bin yolcunun geçtiğini kaydetti.
Bir rekor da Sabiha Gökçen'den
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, günlük yolcu sayısında şimdiye kadarki en yüksek rakama ulaştı.
11 Ağustos tarihinde  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan toplam 71.200 yolcu giriş ve çıkış yaptı. Aynı gün iniş kalkış yapan uçak sayısı ise 553 oldu.
Dünyanın ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı unvanına sahip olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, günlük yolcu ve uçak sayısında yeni bir rekora imza attı. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 11 Ağustos tarihinde toplam 71.200 yolcu giriş ve çıkış yaptı. Aynı gün iniş ve kalkış yapan uçak sayısı ise 553 olarak gerçekleşti. Havalimanından bu yılın ilk 6 ayında toplam 8.1 milyon yolcu giriş-çıkış yapmış ve yolcu artışı geçen yılın ilk 6 ayına oranla yüzde 18 olarak gerçekleşmişti.
Ulaşılan rekorla ilgili İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi İSG’den yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı nedeniyle yurtiçinde ve yurtdışında tatile gidenlerin dönüş yapması sonucu Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kendine ait yolcu ve uçak sayısında rekora imza attığı vurgulanırken, “Havalimanımıza yönelik ilgi her geçen gün artıyor. Halen havalimanımızdan yurt dışında 90, yurt içinde ise 33 olmak üzere toplam 123 noktaya, 47 yerli ve yabancı havayoluyla uçuşlar gerçekleştiriliyor. Amacımız bizi tercih eden yolcularımıza en iyi hizmeti sunmak” ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)