E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemATAK FAZ-2 düşmana korku verdi: İlk uçuşu başarıyla gerçekleşti!---

ATAK FAZ-2 düşmana korku verdi: İlk uçuşu başarıyla gerçekleşti!

ATAK FAZ-2 düşmana korku verdi: İlk uçuşu başarıyla gerçekleşti!
13 Kasım 2019 - 13:17 borsagundem.com

ATAK FAZ-2 helikopterinin ilk uçuşu başarıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir,  gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

ATAK FAZ-2 helikopterinin ilk uçuşu TUSAŞ tesislerinde başarıyla  gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gelişmeyi sosyal medya hesabından şu cümlelerle duyurdu:

"ATAK'ın lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleri ile  donatılmış FAZ-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yerlilik oranı daha da artan ATAK FAZ-2 helikopterlerini yapılacak  detay testlerden sonra 2020 ortasından itibaren teslim etmeyi  hedefliyoruz."

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen T129 ATAK projesi kapsamında bugüne kadar Türk Havacılık Uzay Sanayii-TUSAŞ tarafından üretilen 53 adet ATAK helikopteri güvenlik  güçlerine teslim edildi. ATAK FAZ-2 konfigürasyonundan ise ilk aşamada 21 adet teslim edilecek. SSB tarafından ayrıca kamuoyunda ATAK-2 diye tabir edilen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi'nin sözleşmesi Şubat 2019'da  imzalanmıştı. TUSAŞ tarafından geliştirilecek ve ATAK helikopterinin  yaklaşık iki katı kalkış ağırlığında olacak Ağır Sınıf Taarruz Helikopterinin ilk uçuşunun 5 yıl sonra yapılması planlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tokatçı14 Kasım 2019 09:28

    bu milletin sağı solu belli olmaz yarın kanarlar bir kalp işaretine getirirler başa ioğlunu bütün projeler sonlandırılır sonra da bir temel atmama töreni düzenler yapraklarda alkışlar..sonra gidip yine israilden heron meron alırız..tank falan modernize etmek için iki tank parası veririz olur biter.

  • Atakan13 Kasım 2019 21:28

    Allah'ın izniyle daha güzellerini daha gelişmelerini yapacağız

  • ali15 Kasım 2019 15:46

    millet uzaya çıktı ilim irfan sahibi oldu türkiye cumhuriyeti imamhatip okulları ile doldu haftada 3 4 saat fen matamatiklemi daha iyisini yapacağız şu güzel dinimizi buraya alet etmeyin yahu ayıptır günahtır Allahtan korkun

  • ...13 Kasım 2019 16:01

    bunları öyle böyle aldık neyse... peki ya suriyede uçabilecekmi 30 bin tır silah gitti bizd eolmayan hava gücü yok eden roketler sisetmler ypg ye gitti değerli dostun traump tarafından üstüne birde mektup yedik..şimdi bunların kantanı açın kullanın diyecek reiss varmı? ona bakmak lazım. alırsın almasınada kullanabilecen mı? tepeden bağlanacak mı yoksa... 

  • GARİP.14 Kasım 2019 12:42

    ÇANAKKALE'DE KUMANDAN VARDI... dahi vardı... 

  • BıR G@RiP13 Kasım 2019 22:32

    Canak kalede daha fazlası vardı GÖMDUK HEPSINI hen rahat ol o sılahları alır ... Ganımet yapRız :)

  • Münir13 Kasım 2019 15:19

    Bu ülkenin paralarını,vergilerimizi betona,inşaata yatıracağımıza bu projelere yatıralım. Savunma sanayine,bilime yatıralım. Hem kalıcı istihdam sağlanır hem de bu ülke katma değer üretir. Beton ölü yatırımdır

  • DOĞRU14 Kasım 2019 12:06

    tespitleriniz akılcı.

  • jr13 Kasım 2019 13:40

    dosta da güven verdiyse tamamdır