E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAtaç mali yapısını açıklamıyor---

Ataç mali yapısını açıklamıyor

Ataç mali yapısını açıklamıyor
24 Ekim 2014 - 12:01 borsagundem.com

Firma son olarak 2013 yılına ait dokuz aylık bilançosunu açıkladı. Bu bilançoya gör zarar 193,4 milyon TL idi

MALİ DURUMUNU GÖSTERMEK İSTEMİYOR
SORU -
Ataç ile ilgili son gelişmeleri ne durumda? Başkasına devredildi bildiğim kadarıyla. Tekrar işlem görmesi için şirketin son sahibinin ne yapması gerekiyor?
Erdinç Vatansever

CEVAP-Firmaların mali yapılarında ciddi bir belirsizliğin olması halinde hisseleri Gözaltı Pazarı’na alınır. Bunun temel nedeni yatırımcıların dikkatini çekmek ve söz konusu hisselerin riskli olduğunu hatırlatmaktır. Bu itibarla, gerçekleştirilecek yatırımlarda mümkün olduğunca Gözaltı Pazarı’ndaki firmaların tercih edilmemesi yerinde olacaktır. Kuşkusuz eğer şirketin mali yapısında ciddi bir düzelme olacağına dair işaretler alınıyor ve gerek satışlarda gerekse karlılıkta büyümeye gideceği öngörülüyorsa o taktirde takip edilebilir. Ancak böylesi bir durum söz konusu değilse uzak durulması doğru olanıdır.
Ataç İnşaat’ın halihazırda mali yapısıyla ilgili belirsizlikler en üst seviyede devam ediyor. Firma son olarak 2013 yılına ait dokuz aylık bilançosunu açıkladı. Bu bilançoya gör zarar 193,4 milyon TL idi. Sonrasındaysa mali yapısıyla ilgili bilgi vermekten kaçındığı gözleniyor.  Borsa Yönetimi ise firmanın mali tablolarını yayınlamamış olması nedeniyle yaptığı çeşitli uyarıların ardından son olarak 2 Haziran 2014 tarihi itibariyle geçici olarak işlem sırasını kapattı. İlgili kararda bilançoların yayınlanmasının ardından işlem sırasının açılacağı belirtildi. Ancak geçen zaman diliminde şirket nezdinde herhangi bir gelişme olmadı ve bilançolar yayınlanmadı. Öte yandan 1 Ekim 2014 itibariyle firmanın ortaklık yapısında da değişikliğe gidildi. Sermayesinin yüzde 37,93’ü Boğaziçi Bilgi İşlem Ltd. Şti. isimli firmaya geçti. Ataç İnşaat’ın mevcut haliyle işlem sırasının açılabilmesi için öncelikle güncel bilançolarını açıklaması gerekiyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ooo TOPYAAA24 Ekim 2014 12:13

    işte borsanın düştüğü durum. yatırımcı nasıl güvensin ki?. bazı firmalarda bilanço açıklıyor ama çoğu fatura sahte.. mesela ütopyanın bilançosuna hiç kimse güvenmiyor.