E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsyalı zenginler nereye yatırım yapıyor?---

Asyalı zenginler nereye yatırım yapıyor?

Asyalı zenginler nereye yatırım yapıyor?
07 Eylül 2022 - 15:06 borsagundem.com

Yüksek enflasyon ve yüksek volatiliteye ilişkin artan endişeler, Asyalı zenginleri yatırımlarında temkinli davranmaya itiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüm dünyada etkisini sürdüren yüksek enflasyon ve yüksek volatilite, Asyalı zenginleri yatırımlarında ihtiyatı davranmaya itiyor. İsviçre merkezli bağımsız bankacılık grubu olan Lombard Odier'in 2022 yılında gerçekleştirdiği ve Asya Pasifik bölgesinde yüksek net gelire sahip bireyler üzerine yaptığı araştırmaya göre, 1 milyon dolardan fazla yatırım yapılabilir fonu olanlar, varlıklarını piyasa oynaklığından korumak için yatırımlarını özel pazarlara doğru konumlandırıyor.

Bloomberg’den Yoojung Lee’nin haberine göre, Asyalı zenginler, kendi şirketlerine veya altın ve nakit gibi daha güvenli kabul edilen varlıklara odaklanmak için hisse senetlerinden ve tahvillerden giderek daha fazla kaçınıyor. Asyalı zenginler, aynı zamanda, özellikle yüksek volatiliteye ve yüksek riske sahip kripto para piyasalarından da büyük ölçüde uzak duruyor.

Hisse senedi ve tahvil piyasalarından kaçış

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Lombard Odier Asya Başkanı Vincent Magnenat yaptığı açıklamada, “Asya Pasifik bölgesi yatırımcıları, portföy inşalarında giderek daha muhafazakar hale geliyor ve yerel pazarların ötesine açılarak portföylerini çeşitlendirip daha güvenli ve alternatif özel varlıklara yöneliyor” diyor. Magnenat, kripto paralar gibi dijital varlıklara yapılan yatırımların ise son derece düşük olduğunu belirtiyor.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, teknoloji hisselerindeki düşüş ve artan faiz oranlarının ortasında yükselen enflasyon, 2022'nin ilk yarısında dünyanın en zengin 500 kişisinin kümülatif servetinden 1,4 trilyon dolar eksiltti. Bu durum, FED’in Kovid-19'un etkileriyle mücadele etmeye yönelik cömertliğinin, varlıkları ve kişisel servetleri artırmaya yardımcı olduğu son iki yıllık sürecin de tersine döndüğünü gösteriyor.

En büyük endişe yüksek enflasyon

Lombard Odier, ankete katılanların yüzde 77'sinin en büyük endişesinin yüksek enflasyon ve bunun küresel ekonomi üzerindeki olumsuz yansımaları olduğunu söylüyor. Katılımcıların yüzde 56'sı yatırımlarını çeşitlendirmek zorunda kaldıkları piyasa oynaklığından endişe duyuyor. Ankete katılanlar aynı zamanda kriptodan da mümkün olduğunca uzak duruyor. Buna göre, katılımcıların yüzde 83'ünün kripto para piyasasında ya yatırımı yok ya da portföylerinin yüzde 5'inden de azını bu tarz tüksek riskli varlıklara yönlendiriyor.

Düşük likidite ve yüksek volatilite

Lombard Odier, özellikle yaşı ilerlemiş nesiller arasındaki düşük likidite endişelerinin özel varlıklara yönelik coşkunun altını çizdiğini söylüyor. Bölge yatırımcıları, özel varlıkların, risk yönetimi ve düzenlemeler bakımından güvenilir olduğuna inanıyor gibi görünüyor. Singapurlu ve Avustralyalı zenginlerin yaklaşık yüzde 60'ı varlıklarının değerini özel pazarlarda artırmayı planlayarak trende öncülük ediyor.

Küresel bazda müşterilerinin yaklaşık 363 milyar dolar değerindeki varlığını yöneten Lombard Odier, araştırmasını, Mayıs-Haziran aylarında Singapur, Hong Kong, Japonya, Tayland, Filipinler, Endonezya, Tayvan ve Avustralya'da ikamet eden 450'den fazla, yüksek net değere sahip kişiyle gerçekleştirdi. Bankanın ultra yüksek net değerli kişilerden sorumlu Asya Başkanı Jean-Francois Aboulker, “Öngörülebilirlik eksikliği, volatilite ve bu volatiliteyi yönetme isteği, piyasalar ve yaş grupları arasında homojendir” diyor.

Asya borsalarına küresel fonların yoğun ilgisi

 

Asya'da tahvil ihraçlarında 9 yılın dibi görüldü

 

Kripto ile Asya hisse piyasaları arasında korelasyon arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)08 Eylül 2022 08:07

    Gelin Türkiye ye. Açın EVİM hesabı. Türkiye sizlerinde evi varsa 250 - 300 bin usd  niz... :D Dert etmeyin zengin asyalılar... ahahah