E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAsya'dan gelen veriler risk iştahını baskılıyor---

Asya'dan gelen veriler risk iştahını baskılıyor

Asya'dan gelen veriler risk iştahını baskılıyor
17 Ağustos 2021 - 09:12 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne karışık ve kararsız bir açılışla başlaması bekleniyor.

Delta varyantı nedeniyle birçok ülkede rekor vaka sayılarına ulaşılması, buna bağlı artış kaydeden salgın kaynaklı endişeler ve Çin’de toparlanmanın yavaşlama kaydetmesi yeni haftada risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün ABD’deki ekonomik veri akışları ile Fed Başkanı Powell’ın konuşması piyasaların yakın takibinde yer alacak. Powell’ın enflasyon endişeleri ve istihdam piyasasındaki toparlanmaya ilişkin değerlendirmeleri önemli olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

15:30 ABD – Perakende Satışlar Önem: Yüksek 

20:30 ABD – Fed Başkanı Powell Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişeler ve Çin’de zayıf gelen ekonomik verilere bağlı olarak son dönemde yükseliş eğiliminin ön plana çıktığı küresel hisse piyasaları yeni haftaya zayıf bir seyirle başladı. Yurt dışında zayıflayan görünüme karşın BIST-100 Endeksi dün günü %0,53’lük yükselişle 1.455,25 puandan tamamladı. Ekonomik veriler ve salgın endişeleri gündemdeki yerini korumaktadır. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,47 – 8,48 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,46’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne karışık kararsız bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi’nde 27 Temmuz’da başlayan yükselen trend bugün 1.435 seviyesinde bulunuyor. Burası yakın vade için izlediğimiz en önemli destek konumunda. Yukarıda ise 1.465 – 1.470 aralığı yaklaşık 5 aydır devam eden konsolide kanalının üst bandı olarak takip ettiğimiz en güçlü direnç. Endeks bu bölgeyi geçemeyecek ve yeniden bahsettiğimiz yükselen tendin altına sarkacak olursa teknik görünüm önemli ölçüde bozulacaktır. Aksi durumda yani endeks 1.470 üzerinde kapanışlar görebilecek olursa ilk olarak 1.515 ve devamında endeksin tarihi zirvelerinin bulunduğu 1.590 civarı gündeme gelecektir. Bu nedenle endekste bahsettiğimiz trend ile konsolide kanalının üst bandı arasında, birkaç gün içinde sonlanacak sıkışma yakından takip edilmelidir.

Günün önemli şirket haberleri 17/08/2021

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)