E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya'da tahvil ihraçlarında 9 yılın dibi görüldü---

Asya'da tahvil ihraçlarında 9 yılın dibi görüldü

Asya'da tahvil ihraçlarında 9 yılın dibi görüldü
25 Ağustos 2022 - 10:50 borsagundem.com

Dolar endeksinin 20 yılın zirvesinde seyretmesi, Asya’da tahvil ihraçlarını olumsuz etkiliyor.

Dolar endeksi, Fed’in enflasyonu dizginlemek için faiz artışlarını sürdüreceği beklentisiyle 20 yılın zirvesinde seyretmeye devam ediyor. Bu ise Asya’da yerel para cinsinden tahvil ihraçlarını önemli ölçüde etkiliyor.

Bloomberght'de yer alan habere göre, tahvil ihraçları sadece bu ay 3,3 milyar dolar olarak Aralık 2013’ten beri en düşük seviyeye indi. Yerel para birimlerindeki değer kaybı, yabancı tahvilde borç ödeme maliyetlerini artırırken tahvil ihracının cazibesini azalttı.

Çin’deki gayrimenkul krizi de birçok emlak geliştirme şirketinin tahvil piyasasından uzaklaşmasına neden oldu. ABD ve Avrupa’da ise aksine tahvil ihraçları son dönemde toparlandı.

Baht, rupi ve peso gibi para birimleri dolar karşısında düşerken borç verenler gittikçe artan bir şekilde yerel tahvil piyasalarına dönüyor. Bazı durumlarda getiriler birçok yerden daha az arttı. Endonezya’da rupi cinsinden kurumsal tahvillerin getirisi bu sene 17 baz puan arttı. Asya’da dolar cinsi menkul kıymetlerin getirileri 250 baz puan yükseldi.

Bölgedeki şirketler de yıl başından bu yana dolar, euro ve yen dışındaki para birimleri cinsinden 2 trilyon doların üzerinde tahvil ihraç etti. Bu, 1999’dan beri görülen en yüksek ikinci hacim oldu.

Alman ekonomisi yüzde 0,1 büyüdü

 

Jackson Hole toplantıları başlıyor! Powell'dan şahin bir mesaj beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)