E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAsya'da kurlar teşvikleri beğenmedi---

Asya'da kurlar teşvikleri beğenmedi

Asya'da kurlar teşvikleri beğenmedi
19 Mart 2020 - 13:25 borsagundem.com

Para birimleri Merkez Bankalarının ve hükümetlerin aldığı ekonomik önlemlerin yetersiz görülmesiyle düştü

Asya'da para birimleri hükümetler ve Merkez Bankalarının koronavirüsün ekonomiye hasarını en aza indirgemek için aldığı tedbirlerin yeterli olmayacağı endişeleriyle düştü. 

Bölge Merkez bankaları bugün de adımlar attı, Endonezya ve Filipinler Merkez Bankaları ekonomiyi desteklemek için faiz indirimine gitti, Avrupa Merkez Bankası da 750 milyar euro'luk acil tahvil alım programı açıkladı. 

Singapur'daki Credit Suisse'te Stratejist olan Julian Wee "politika gevşemelerinin finansal piyasaların istikrar kazanmasına yardımcı olup olmayacağı konusunda endişeler var. Çin'in yanı sıra Avrupa, ABD ve diğer bazı ülkelerin de resesyona girmesi kaçınılmaz görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Güney Kore wonu riskli varlıklardaki satışlarla yüzde 3'ten fazla düşerek 11 yılın en düşük seviyesine indi. Endonezya rupisi Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve büyüme tahminini aşağı yönlü revize etmesiyle 10 yılın en büyük düşüşünü kaydetti. Tayland bahtı faiz indirim beklentisiyle bir yıldan fazla sürenin en düşük seviyelerine geriledi. Malezya ringiti 6. günde de düşerken Tayvan doları ocak ayından beri en büyük düşüşü kaydetti. 

Çin Yuan'ı da dolar karşısında geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)