E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAsya'da kurlar risk iştahıyla yükseldi---

Asya'da kurlar risk iştahıyla yükseldi

Asya'da kurlar risk iştahıyla yükseldi
17 Nisan 2020 - 12:49 borsagundem.com

Asya para birimlerindeki yükselişe rupi öncülük etti

Korona virüse karşı olumlu sonuç veren ilaç testine dair haber ve ABD ekonomisinde faaliyetlerin yeniden başlayacağı haberi risk iştahını artırdı, para birimleri Endonezya rupisi öncülüğünde yükseldi.

Çin ekonomisi korona virüs etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 6.8 daraldı. Bu en az 1992'den beri en kötü performans oldu.

TD Securities Stratejisti Mitul Kotecha Çin verisinin tahminlerden de kötü olduğunu belirterek şimdi piyasaların aşı umutları, ekonomilerin yeniden açılması, vaka sayısının azalması ve teşvik konularına odaklanacağını, bu durumun da gelişen ülke para birimleri için destekleyici olduğunu söyledi.

Endonezya rupisi yüzde 1'den fazla değerlenirken Tayland bahtı artan risk iştahıyla 2. haftayı da artışla tamamlamaya hazırlandı. Won ralli yaparken Tayvan doları ikinci haftalık artışa ilerledi.

Filipin pesosu gerilerken Malezya ringiti de petrol fiyatlarındaki düşüşle bir ayın en büyük haftalık düşüşüne hazırlandı.

TCMB repo ihalesi düzenledi

Asya borsaları haftayı yükselişle kapatıyor

Haftanın son işlem gününde piyasalarda rakamlar...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)