E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsya’da Kovid vaka sayısı artmaya devam ediyor ---

Asya’da Kovid vaka sayısı artmaya devam ediyor

Asya’da Kovid vaka sayısı artmaya devam ediyor
26 Mayıs 2021 - 13:13 borsagundem.com

Malezya’da şu anda milyon kişi başına Hindistan’dan daha fazla Kovid vakası var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ      

SİNGAPUR - İstatistik sitesi Our World in Data’ya göre Malezya’nın günlük Kovid-19 vakaları hızla artıyor ve Hindistan’ın kritik bir seviyesini geçti. Hindistan, Nisan ayından bu yana yıkıcı bir ikinci dalga yaşıyor ve dünyanın en büyük ikinci Kovid vaka yüküne sahip. Ülkenin günlük vaka sayısı aşağı doğru seyrederken, yüz binlerce enfeksiyonda yüksek seviyede kaldı - Malezya’nın günlük vaka sayısı günde birkaç bini aştı.

Ancak Our World in Data tarafından derlenen verilere göre Malezya’nın milyon kişi başına günlük Kovid enfeksiyonları - yedi günlük ortalama bazında- Pazar gününden bu yana Hindistan’ınkini aştı. Son istatistikler, Malezya’nın Pazartesi günü, Hindistan’daki 178.04 vakasına kıyasla yedi günlük sürekli bazda milyon kişi başına 194,4 vaka bildirdiğini gösterdi.

Malezya’nın kabaca 32 milyonluk nüfusu, Hindistan’ın 1,4 milyarından çok daha küçük.

Genel olarak, gerçek Kovid-19 vakası sayısı, esas olarak test yapılmaması nedeniyle, dünya çapında bildirilen vakalardan daha yüksektir. Hindistan’da, birkaç çalışma, vakaların muhtemelen ciddi şekilde eksik rapor edildiğini tespit etti.

Yine de, Malezya Hindistan’ı ilk kez sollamıyor. Our World in Data, geçen yıl 15 Kasım ile bu yıl 27 Mart arasında Malezya’nın milyon kişi başına günlük vaka miktarının Hindistan’dakinden daha yüksek olduğunu gösterdi.

Güneydoğu Asya’da bir ülke olan Malezya, 2020′nin son birkaç ayından bu yana koronavirüs vakalarındaki artışla mücadele ediyor. Hükümet, o zamandan beri kısıtlamaları birçok kez sıkılaştırdı, ancak tam bir kilitlenme olmadan durdu.

Sağlık bakanlığı verilerine göre ülke Salı günü 7.289 koronavirüs vakasında rekor bir artış bildirdi ve kümülatif enfeksiyonları 2.300′den fazla ölümle 525.800′ün üzerine çıkardı. Bakanlık, şu anda 700′den fazla enfekte kişinin yoğun bakım ünitelerinde olduğunu söyledi.

Malezya sağlık genel müdürü Dr. Noor Hisham Abdullah Salı günü bir Twitter gönderisinde, ülkenin günlük Kovid-19 vakalarının “üstel bir eğilim izlediğini” ve “dikey bir dalgalanmayı” tetikleyebileceğini söyledi.

Malezya’nın Kovid’e karşı mücadelesinin önde gelen isimlerinden Noor Hisham da “en kötüsüne hazırlanmamız gerektiği” konusunda uyardı ve insanları bulaşma zincirini kırmak için evde kalmaya çağırdı.

Hızlı artış, Malezya ve dünyadaki birçok gelişmekte olan ülke, kovid aşılarının tedarikini güvence altına almak için mücadele ederken geldi.

Malezya, Pfizer - Biontech Oxford Üniversitesi - AstraZeneca ve Çinli biyoteknoloji firması Sinovac tarafından geliştirilen Kovid-19 aşılarının kullanımını onayladı . Our World in Data tarafından derlenen verilere göre hükümet, yıl sonuna kadar nüfusun % 80′ini aşılamayı hedeflediğini, ancak şimdiye kadar yalnızca yaklaşık % 5′inin en az bir doz aldığını söyledi.

Washington DC, antitröst ihlalleri iddiasıyla Amazon'a dava açtı

 

Wall Street'in 9 trilyon dolarlık sorunu

 

Gelişen ülke para birimleri rekor seviyede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie26 Mayıs 2021 14:28

    1 Haziran sonrası Türkiye'de de patlar virüs. Özellikle okullar ve cafe restorantlar açılırsa.

  • Bika26 Mayıs 2021 13:49

    "Breathonix adlı şirket, yüzde 95 oranında netlik sağlayan ve Kovid-19'u 1 dakika içinde tespit edebilen 'üflemeli' Kovid-19 tanı kiti geliştirdi." Şu an kullanılan test kitlerinin hata oranı daha yüksek.

  • Erkan Dülger26 Mayıs 2021 13:48

    3. Dünya ülkeleri gelişmişlik te olduğu gibi sağlıkta da geriden takip ediyorlar malesef