E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya'da hisse senetleri Hong Kong yasası riskiyle geriledi---

Asya'da hisse senetleri Hong Kong yasası riskiyle geriledi

Asya'da hisse senetleri Hong Kong yasası riskiyle geriledi
21 Kasım 2019 - 08:40 borsagundem.com

Asya borsaları Perşembe günkü işlemlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Hong Kong'daki göstericilere destek veren yasayı onaylaması ihtimalinin ticaret anlaşmasını riske atma olasılığıyla geriledi.

Asya Borsaları Perşembe günkü işlemlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Hong Kong'daki göstericilere destek veren yasayı onaylaması ihtimalinin ticaret anlaşmasını riske atma olasılığıyla geriledi.

Asya hisse senetleri, ABD’de Kongre’nin Hong Kong’daki protestoculara destek veren yasa tasarısını geçirmesi ve Başkan Trump’ın da onaylaması ihtimaliyle Perşembe günkü işlemlerde geriledi.

Ticaret anlaşmasına dair karışık sinyallerin bulunduğu ortamda Hong Kong’da protestocuların desteklendiği  tasarısının yasalanşması durumunda Çin ile ilişkilerin daha fazla gerilebileceği öngörülüyor.

Başkan Trump’ın tasarıyı yasalaştırması olasılığıyla, MSCI Asya Pasific Endeksi, üç haftanın en büyük kaybına yöneldi.

Reuters’da ABD Çin ticaret anlaşmasının bu sene imzalanamayabileceğini bildiren bir haberin yer alması da anlaşmaya yönelik karışık sinyalleri güçlendirdi. Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ise görüşmelerle alakalı ‘temkinli iyimserlik’ mesajını vurguladı.

Endeks Özetleri

-Japonya’nın Topix Endeksi, Tokyo saatiyle 11:25’de yüzde 0.9 geriledi.

-Hang Seng Endeksi, yüzde 1.9 azaldı.

-Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 1.5 düştü.

-MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 1 azaldı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)