E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya’da endeksler verilerden destek aldı---

Asya’da endeksler verilerden destek aldı

Asya’da endeksler verilerden destek aldı
01 Nisan 2021 - 08:00 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın dördüncü işlem gününde yükseldi

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftanın dördüncü işlem gününde bölge genelindeki ekonomik verilerden destek bularak yükseldi.

Japonya'nın Nikkei 225 Endeksi, sabah seansında yüzde 1.15 yükselirken Topix Endeksi, yüzde 0.62 arttı. Güney Kore Kospi Endeksi de artış kaydetti.

Çin ana karasında ise Şanghay ve Shenzen Endeksleri yükselirken, Hong Kong'da kazanım yüzde 1'e yaklaştı.

Çin'de özel sektör tarafından derlenen veriler imalat sektörü aktivitesinin Mart ayında neredeyse son 1 yılın en yavaş büyümesini gösterdiğini ortaya koydu.

Caixi/Markit İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi Mart ayında, Nisan 2020'den bu yana görülen en düşük seviye olan 50,6 puana geriledi.

İmalat PMI Şubat ayında 50,9 puan seviyesindeydi. Mart ayında imalat PMI'nın 51,3 puan olması bekleniyordu.

Gobal ekonomide toparlanma umutları Japonya'da büyük imalatçıların ekonomiye olan güvenini 2021 yılının ilk çeyreğinde korona virüs salgını öncesindeki seviyelere geri getirdi.

Japonya Merkez Bankası tarafından çeyrek dönemlerle yapılan Tankan araştırmasının 2021 ilk çeyrek sonuçlarına göre, büyük imalatçılar güven endeksi Mart ayında Aralık ayındaki -10'dan +5'e yükseldi. Son 3 çeyrektir yükselen güven endeksi Mart'ta Eylül 2019'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

 

Avrupa borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)