E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya’da endeksler kayıplarını geri aldı---

Asya’da endeksler kayıplarını geri aldı

Asya’da endeksler kayıplarını geri aldı
26 Kasım 2020 - 08:09 borsagundem.com

Asya borsalarında haftanın dördüncü işlem gününde yataya yakın bir seyir hakim

Asya borsaları haftanın dördüncü işlem gününde seansta çoğunlukla yataya yakın pozitif bir seyir izledi. Hisse senetleri Hong Kong ve Çin'de yatay bir seyir izlerken Japonya ve Güney Kore'de sınırlı yükselişle gösterdi.

Kore Merkez Bankası faizde herhangi bir değişikliğe gitmeyerek, faizi yüzde 0.50 seviyesinde bıraktı. Banka tarafından 2020 daralma beklentisi Ağustos ayında öngörülen 1,3’den 1,1’e revize edildi. 2021 için büyüme beklentisi ise yüzde 3 olarak belirlendi. Bankanın 2022 için enflasyon beklentisi yüzde 1,5, büyüme beklentisi ise yüzde 2,5 oldu.

Japonya'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) vaka sayısının artış hızının önlenmemesi halinde yeni yıl öncesi olağan üstü hal (OHAL) uygulamasının yürürlüğe girebileceği kaydedildi.

Avustralya'da özel sektör yatırımlarında düşüş devam ederken, piyasa tahminlerinden daha olumsuz geldi. Avustralya İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, 2020 yılının 3.çeyrek döneminde mevsimsel düzeltilmiş verilerle toplam sermaye harcamaları bir önceki döneme göre %3,0 azalarak 25,85 milyar Avustralya Doları oldu. Piyasalarda beklenti yatırımların %1,5 düşüş göstereceği yönündeydi. Özel sektör yatırımları yıllık bazda %13,8 azaldı.

Avustralya Borsası yükselişle kapandı. Avustralya Borsası S&P/ASX 200 endeksi günü %0,7 düşerek 6636,4 puan ile tamamladı. Borsanın gerilemesinde enerji ve finans sektörlerinde bir süredir devam eden yükselişlere verilen ara etkili oldu. Düşüş ile endeks yeniden 2020 bazında negatife geçmiş oldu. 

Japonya, 03 Aralıkta 30 yıllık ihale ile borçlanacak. Japonya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, hükümet, 03 Aralık'ta 900 milyar yenlik borçlanma hedefiyle 20 Eylül 2050 vadeli tahvilin ihracını gerçekleştirecek. İhalenin valör tarihi ise 04 Aralık 2020 belirlendi.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 0.1 yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yatay seyretti.

Hang Seng Endeksi, yatay seyretti.

Güney Kore'nin Kospi Endeksi, yüzde 0.2 arttı.

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı

Avrupa borsaları günü karışık seyirle kapattı

Merkez Bankası swap ihale limitini yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)