E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAsya ve ABD borsaları düştü---

Asya ve ABD borsaları düştü

Asya ve ABD borsaları düştü
03 Temmuz 2013 - 09:03 borsagundem.com

Fed'in izlediği gevşek para politikasının sayılı günlerinin kaldığı yönündeki endişeler borsaları düşürdü

Asya borsaları ABD Merkez Bankası'nın (Fed) izlediği gevşek para politikasının sayılı günlerinin kaldığı yönündeki endişelerle bugün düştü, dolar para birimleri sepeti karşısında bir ayın en yüksek seviyesini gördü. ABD'de açıklanan güçlü ekonomik veriler, Fed'in sağladığı parasal destekleri çekmeye başlayacağı beklentisini artırıyor.
Asya borsalarında kayıpların artmasında Çin'de Haziran'da 53.9'a gerilediği açıklanan hizmetler PMI verisi etkili oldu. Çin'de açıklanan veriye göre hizmet sektöründeki büyüme Haziran'da dokuz ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 1.9 düştü.
ABD borsaları seansın ilk yarısında elde edilen kazanımların gün sonuna doğru geri verilmesiyle dün düştü. S&P 500 endeksi, son iki haftada üzerine çıkamadığı bir seviye olan 50 günlük hareketli ortalamanın yakınında dirençle karşılaştı.  
S&P 500 enerji sektörü endeksi ham petrol fiyatlarının Ortadoğu endişeleriyle dokuz ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.2 yükseldi. Sanayi sektörü endeksi ise yüzde 1.1 ile bütün sektörler arasında en büyük düşüşü kaydetti.
 ABD'de dün güçlü otomobil satışları ve fabrika siparişleri verileri borsaya ikinci seansın başına kadar destek sağladı. ABD borsaları bugün yarım gün açık kaldıktan sonra yarın Bağımsızlık Günü tatili nedeniyle kapalı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)