E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsya ülkesinde 7,7 şiddetinde deprem! Tsunami uyarıları yapıldı---

Asya ülkesinde 7,7 şiddetinde deprem! Tsunami uyarıları yapıldı

Asya ülkesinde 7,7 şiddetinde deprem! Tsunami uyarıları yapıldı
09 Ocak 2023 - 22:55 borsagundem.com

Endonezya'nın Tanımbar bölgesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 97 kilometre derinlikte gerçekleşen şiddetli sarsıntı çevre ülkelerden de hissedildi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı

Asya ülkesi Endonezya'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Amerika Jeoloji Araştırmaları Kurumu USGS'nin verilerine göre depremin büyüklüğü 7.7 olarak açıklandı.

CAN VE MAL KAYBINA İLİŞKİN RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Pasifik Okyanusu tabanında 95 kilometre derinlikte gerçekleşen sarsıntı sonrası tsunami uyarısı yapıldı. Henüz can ve mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Sismologlar, depremin Doğu Timor'un yaklaşık 368 km (229 mil) kuzeydoğusunda, Doğu Timor olarak da bilinen Banda Denizi'nde merkezlendiğini söylediler.

Son Dakika: Endonezya'da 7.7 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı yapıldı

2004 yılında, Endonezya'nın Sumatra kentinin batı kıyısı açıklarında Richter ölçeğine göre 9.1 büyüklüğünde büyük bir deprem meydana geldi.

Endonezya, Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir.

Ege'de bir deprem daha

 

Ege Denizi'nde korkutan deprem!

 

Aydın'da peş peşe korkutan depremler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)