E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya piyasalarında yatırımcılar güvenli limanlara yöneliyor---

Asya piyasalarında yatırımcılar güvenli limanlara yöneliyor

Asya piyasalarında yatırımcılar güvenli limanlara yöneliyor
07 Haziran 2017 - 07:58 borsagundem.com

İngiltere'deki seçimler, ECB'nin para politikası kararı ve FBI eski direktörünün Senato'nun sorularına vereceği cevaplar öncesinde yatırımcıların temkinli olmaya devam ediyor

Asya borsaları haftanın geri kalanındaki yüklü siyasi ve ekonomik gündem öncesinde yatay seyrederken, yatırımcılar riskten uzak durması nedeniyle devlet tahvilleri ve altın değer kazandı. Yatırımcılar aralarında İngiltere'deki parlamento seçimleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) daha sıkı bir tutum takınması muhtemel para politikası kararı ve FBI eski başkanı James Comey'nin Senato'nun sorularına vereceği cevapların bulunduğu yoğun Perşembe günü öncesinde büyük pozisyon açmaktan kaçınıyorlar.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yatay seyrediyor. ABD basınında yer alan haberlere göre Comey, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Mike Flynn hakkında yürüttüğü soruşturmadan vazgeçmesi için kendisine baskı yaptığı görüşmeler hakkında Kongre'ye bilgi vermeyi planlıyor. Flynn, Rus yetkililer ile yaptığı görüşmeler hakkında gerekli bilgilendirmeyi yapmadığı için görevden alınmıştı.
Devlet tahvil faizlerinin gerilemesi piyasalarda risk iştahının azaldığına işaret ederken, altın ve yen değer kazanıyor. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin getirisi kısa süreliğin 10 Kasım'dan bu yana en düşük seviye olan yüzde 2.129'e geriledikten sonra yüzde 2.15'e tekrar yükseldi. Tahvil faizlerindeki düşüş, siyasi riskten dolayı baskı altında olan doların güç kazanmasını da zorlaştırıyor. Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların geçen hafta Reuters'a verdiği bilgiye göre ECB'nin imkan olması halinde ekonomiye sağlanan desteği artırma taahhütünden vazgeçmeyi değerlendirmesi bekleniyor. İngiltere'de ise dün yayımlanan bir ankete göre Başbakan Theresa May seçimlerde çoğunlukta olduğu parlamentoda sandalye sayısını artırabilir. Ancak aynı gün yayımlanan diğer bir ankete göre May'in partisi ile rakibi İşçi Partisi'nin seçimlerde başabaş sonuç alması bekleniyor.
Altın İngiltere seçimleri öncesinde yatırımcıların başlıca tercihlerinden biri haline geldi. Geçen ay yüzde 7'ye yakın değer kazanan altının ons fiyatı 1,294 dolar düzeyinde dirençli bir seyir izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)