E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları değer kaybetti---

Asya paraları değer kaybetti

Asya paraları  değer kaybetti
14 Haziran 2013 - 12:19 borsagundem.com

Gelişen piyasalarda para akışını azaltacağı endişesiyle Asya paraları bu hafta düştü

Amerikalı politika yapıcıların, gelişen piyasalara sermaye akışına neden olan tahvil alımlarını azaltacağı endişesiyle Asya paraları bu haftayı değer kaybıyla sonlandırdı.
Asya'da en çok işlem gören 10 para birimini izleyen Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 116.58 puana geriledi ve 11 Haziran'da kaydettiği 9 ayın en düşüğünün yüzde 0.6 uzağında işlem gördü. Fed'in teşvikleri azaltacağına yönelik tahminler 12 Haziran'da sonlanan haftalarda gelişen piyasalardaki tahvil fonlarından 14.4 milyar dolar, hisselerden de 8.5 milyar dolar çıkışa neden oldu. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Dünya Bankası'nın küresel büyüme tahminlerini indirmesinin ardından dün son 3 haftanın en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından bugün geri sıçradı.
Asya paralarının parasal genişleme spekülasyonlarına karşı kırılganlığının devam ettiğini söyleyen Rakuten Securities Inc.'in sabit getirili varlık birimi yöneticisi Tsutomu Soma, bugün risk duyarlılığında geçici bir ilerleme olduğunu ve bunun büyük ihtimalle oldukça sert satışların ardından düzeltmeden kaynaklandığını, ancak temel çerçeve ve trendin çok fazla değişmediğini belirtti.
Filipin pezosu yüzde 1.4 zayıflayarak 42.850 seviyesine geriledi ve bu haftaki kayıplara öncülük etti. Rupi yüzde 1.2 değer kaybederek 57.8'e ve Güney Kore wonu da yüzde 1.2 düşüşle 1,130.40 düzeyine indi.
Doların en çok işlem yaptığı 6 para birimi karşısındaki hareketini izleyen Dolar Endeksi bu hafta yüzde 1.1 aşağıda seyrediyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi dünkü yüzde 2.2'lik kaybının ardından yüzde 1.1 tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)