E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAsya para birimleri karışık seyretti---

Asya para birimleri karışık seyretti

Asya para birimleri karışık seyretti
11 Nisan 2019 - 13:31 borsagundem.com

Hint rupisi yükselirken Malezya ringiti düştü

Asya para birimleri bugün karışık seyir izledi. Hint rupisi 3. günde de yükselirken, Malezya ringiti 11 haftanın en düşük seviyesine indi. Bölge Borsaları düşerken çoğu hazine tahvili yükseldi.

SMBC Nikko Securities Ekonomisti Kota Hirayama, "Asya para birimleri kısa vadede aşağı yönlü baskıya maruz kalabilir ancak agresif bir satış yapmak için de güçlü bir neden yok. Para birimleri Çin'de büyüme potansiyelinden destek bulacak" yorumunu yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.1 yükselirken, MSCI AC Asya Pasifik Endeksi %0.6 düştü. Hint rupisi %0.3 artarken ringit sanayi üretiminin Şubat ayında yavaşladığını gösteren verinin ardından % 0.2 düştü. Yuan ise bugün yatay seyretti.

Tayland bahtı Fed'in dün akşamki toplantı tutanakları ve ılımlı gelen ABD enflasyonu sonrası 3. günde de yükseldi. Filipin pesosu Şubat'ta ticaret açığının beklentiden fazla daralmasının ardından ikinci günde de yükseldi.

Tayvan'da borsalar 2 haftada ilk kez düştü. Yabancı yatırımcılar bugün net 5.3 milyar dolar değerinde hisse senedi sattı. Bu, 11 Mart'tan beri en büyük çıkış olarak kayda geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)