E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAsya kömür fiyatları 7 ayın en düşük seviyesinde---

Asya kömür fiyatları 7 ayın en düşük seviyesinde

Asya kömür fiyatları 7 ayın en düşük seviyesinde
10 Kasım 2022 - 14:57 borsagundem.com

Asya-Pasifik kömür fiyatları geçen hafta %9 azalışla son yedi ayın en düşük seviyelerine düştü. Piyasa katılımcıları küresel ekonomik görünümün kötüleşmesi nedeniyle talebin yavaşladığını söylüyor.

Yüksek kaliteli (6.000 kcal/kg) Avustralya kömürü için bir referans fiyat olan Broker Global Coal Newcastle Endeksi en son haftalık bazda 33,15 dolar düşüşle 332,50 dolar/ton olarak değerlendirildi. Bu rakam 12 Nisan'dan bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi.

Singapur merkezli Refinitiv Analisti Toby Hassall, “Yüksek dereceli termal fiyatlardaki son düşüşler, büyük ölçüde küresel ekonominin görünümünde devam eden bozulmadan kaynaklandı, çünkü bu, kömür talebine yönelik daha büyük aşağı yönlü risk anlamına geliyor” ifadelerini kullanıyor.

Uluslararası Para Fonu geçen ay, küresel ekonomik aktivitenin “geniş tabanlı ve beklenenden daha keskin” bir yavaşlama yaşadığı ve enflasyonun birkaç on yılın en yüksek seviyesinde olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu.

Hassall ayrıca, Ukrayna'daki savaşın tırmanması ve ardından Rusya'nın arzına uygulanan yaptırımlardan bu yana, Rus menşeli olmayan yüksek kalorifik değerli kömür fiyatlarının "çok yüksek" olduğunu ve bu nedenle daha zayıf talep beklentilerinin "nispeten büyük" fiyat düşüşleriyle sonuçlanacağını kaydediyor.

Hassal, Avrupa'da API 2 ve Güney Afrika'da API 4 fiyatlarındaki son düşüşlerin "Newcastle fiyatında son zamanlarda görülen düşüşlerden çok daha dik" olduğuna dikkat çekti.

Newcastle'da Ocak ve Şubat vadeli kargolar, Global Coal aracılığıyla Çarşamba günü sırasıyla 315,00 dolar ve 310,00 dolar/ton düzeylerinden işlem gördü.

Petrol fiyatlarında kısmi düşüş

 

Dolarda volatilite artabilir

 

Altında yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.10 Kasım 2022 15:15

    Geçen yıl KASIMDA 1ton soma ceviz kömür 1800 TL imiş BU YIL 5200 TL OLMUŞ DÖVİZ KURLARININ AÇIKLANAN ENFLASYONUN ÇOK ÜZERİNDE OLAN BU ARTIŞ ADALETLİ Mİ ?