E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya hisseleri Wall Street'teki yükselişi izledi---

Asya hisseleri Wall Street'teki yükselişi izledi

Asya hisseleri Wall Street'teki yükselişi izledi
16 Ekim 2019 - 09:28 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda Asya hisse senetleri Wall Street'te bilanço döneminden kaynaklı yükselişi takip etti. Ancak ABD vadelileri Hong Kong gerginliğiyle geriledi

Asya hisse senetleri, ABD hisselerinde kar rakamlarından kaynaklı iyimserlikten kaynaklı Çarşamba günkü yükselişi takip etti. Ancak ABD vadeli kontratları Hong Kong kaynaklı gerginliğin tırmanmasıyla geriledi.

Tokyo'dan Seul ve Sydney'e kadar hisse senedi göstergeleri, S&P 500 Endeksi'nin dört haftanın zirvesinde kapanmasının ardından yükseldi. Çin'in ABD Kongresi'nin Hong Kong'daki demokrasi yanlısı göstericileri destekleyen yasayı geçirmesi durumunda misilleme yapma tehdidi sonrası çoğu piyasada kazançlar azaldı. Şanghay hisseleri geriledi. Yen ABD Hazine tahvilleriyle birlikte yükseldi. Yaun dolar karşısında çekildi.

Hong Kong, ABD ile Çin arasındaki görünümü olumsuz etkileyen son gelişme oldu. ABD'de Temsilciler Meclisi, Hong Kong'un özel ticari statüsünü doğrulamak için Pekin'den yeterince özerk olup olmadığına ilişkin yıllık değerlendirme yapılmasına dair tasarıyı geçirdi. Benzer bir tasarı da Senato'nun önünde bulunuyor.

Hong Kong'da Hang Seng Endeksi şehrin lideri Carrie Lam tarafından yapılan bir konuşmanın ardından bir noktada kazançlarını sildi. Konut sektörüne destek açıklamasının ardından gayrimenkul ve finans hisseleri yükseldi.

ABD'de bilanço döneminin başlamasıyla birlikte JPMorgan Chase & Co. beklentileri aşan üçüncü çeyrek finansallarını açıkladı. Hisse senetleri yükseldi. Johnson & Johnson 2019 için satış ve kar tahminlerini yükseltti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)