E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Asya hisseleri ticaret iyimserliğiyle yükseldi---

Asya hisseleri ticaret iyimserliğiyle yükseldi

 Asya hisseleri ticaret iyimserliğiyle yükseldi
27 Ağustos 2019 - 10:20 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda Asya hisse senetleri ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserliğin etkisiyle yükseldi.

Asya hisse senetleri, sürekli değişen ticaret hikayesinde umut verici gelişmelerin ABD hisselerini desteklemesiyle, Salı günkü işlemlerde sınırlı yükseldi. Dolar ve ABD Hazine tahvili faizleri fazla değişmedi.

Tokyo, Şanghay ve Seul hisseleri tırmanırken Hong Kong'da fazla değişmedi. S&P 500 Endeks vadeli kontratları dalgalı seyretti. ABD hisse senetleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret anlaşmasına yönelik olumlu beklentileri ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ABD ile Çin'in ilerleme kaydettiğini işaret etmesinin etkisiyle önceki işlemlerde yükseldi.

S&P 500 Endeksi, geniş tabanlı bir ralliyle seansın en yüksek seviyesine yakın seviyede kapattı. Buna karşın işlem hacmi ortalamanın yüzde 20 altındaydı. Yen güçlendi ve yuan fazla değişmedi.

Fransa'daki G – 7 toplantılarının ardından basına konuşan ABD Başkanı, Çin'in “anlaşma yapmayı çok istediğini” söyledi. Trump, Pazartesi günü erken saatlerde Çin ile anlaşma beklentilerinin geçen yıl müzakerelerin başlamasından bu yana en iyi noktasında olduğunu belirtti.

Küresel piyasalarda çalkantılı geçen Ağustos ayı sona ererken, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret gerginliğinin yatışması yatırımcılar tarafından olumlu karşılanacak. Yine de yatırımcılar, küresel ekonomideki yavaşlama sinyallerinin etkisiyle temkinli duruşunu koruyor. Ticaret konusunda daha önceki sakin dönemleri hızlı bir şekilde alevlenen gerginliklerin takip etmesi de yatırımcı endişelerinin sürmesinde rol oynuyor.

Neuberger Berman, çoklu varlık CIO'su Erik Knutzen, Salı günkü notunda “Ağustos bitiyor olabilir,ancak volatilitenin bir yere gidiyormuş gibi görünmüyor.” dedi. Knutzen, piyasaların büyük bir ihtimalle günlük haber akışına karşı hassasiyetini koruyacağını ve birçok kişinin manşetlerin etkisiyle kısa vadeli kararlar vereceğini söyledi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14:30'da fazla değişmedi. Dayanak endeks yüzde 1.1 yükseldi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.9 yükseldi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.5 tırmandı.

S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.


Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 düştü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.5 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)