E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya endeksleri haftaya düşüşle başladı---

Asya endeksleri haftaya düşüşle başladı

Asya endeksleri haftaya düşüşle başladı
19 Temmuz 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya piyasalarında risk iştahını salgın kaynaklı gelişmeler ve dinmeyen enflasyon endişeleri sınırladı

Asya piyasaları korona virüs salgınına ilişkin farklı ülkelerden gelen haber akışı ve enflasyona dair endişelerle yeni haftaya düşüşlerle girdi.

MSCI Asya-Pasifik endeksi bir haftanın en düşük seviyesini gördü. Japon ve Hong Kong hisselerinde negatif ayrışma dikkat çekti. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi'nde sınırlı da olsa düşüş kaydedildi.

Geçen hafta hisselerde görülen ralli yatırımcıların maliyet baskılarının ekonomik toparlanmaya nasıl etki edeceğine ilişkin değerlendirmeleri dolayısıyla durdu. Yatırımcılar son günlerde bazı merkez bankalarından gelen teşviklerin geri çekilmesi yönündeki kararları da yakından izliyor.

Geçen hafta Kanada Merkez Bankası politika faizini yüzde 0,25'te sabit tutarken, varlık alımlarını haftada 2 milyar Kanada dolarına (1,6 milyar dolar) indirdi.

Yeni Zelanda Merkez Bankası parasal teşviklerin azaltılacağını ifade etti. Yeni Zelanda Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizini yüzde 0,25'te tutarken, Geniş Ölçekli Varlık Alım Programı başlığı altında yapılan varlık alımlarının durdurulacağını söyledi.

Kuruldan yapılan açıklamada kurul üyelerinin aşağı yönlü deflasyon ve yüksek işsizlik riskinin geri plana düştüğünü belirttiği ifade edildi.

Yatırımcılar ayrıca tahvil getirilerindeki düşüş trendini de anlamlandırmaya çalışıyor. Bazı yatırımcılar için bu trend Delta varyantının ülkeleri yeni virüs önlemleri almaya zorlaması dolayısıyla ekonomik toparlanmada aksamanın sinyali olarak değerlendirilirken, bazıları da bu rallinin yeteri kadar etkili olduğuna inanıyor.

Çin'de yeni bir cam boru fabrikası açılıyor

 

Çin'de karbon emisyon pazarının ilk günü: 4 milyon tonluk işlem

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)