E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında yüzde 2 düşüş---

Asya borsalarında yüzde 2 düşüş

Asya borsalarında yüzde 2 düşüş
28 Eylül 2022 - 08:06 borsagundem.com

Asya Pasifik'teki başlıca endeksler yüzde 2 düştü


Asya Pasifik'teki başlıca endeksler, S&P 500'ün 2022'nin yeni dip seviyesini belirlemesinin ardından yüzde 2 düştü. Çin yuanı 2008'den bu yana en zayıf seviyelerine ulaştı.

Japonya'nın Nikkei 225 yüzde 2 düştü, bu sırada Topix endeksi yüzde 1.37 düştü.

Japonya Merkez Bankası'nın Temmuz toplantısından tutanaklar, birkaç politika kurulu üyesinin, emtia fiyatları yükselmeye devam etmedikçe 2023 mali yılında tüketici enflasyonunun yavaşladığını gördüğünü söyledi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 2 düştü. Çin anakarasında, Şanghay Kompoziti yüzde 0.44 düştü ve Shenzhen Bileşeni yüzde 1'den fazla düştü.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 1,12 düştü. Kospi Güney Kore'de yüzde 2.1 düştü. Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0.33 düştü.

Asya borsalar ABD doları karşısında rekor seviyeye geriledi

Offshore piyasadaki işlemlerde Çin yuanı, ABD doları karşısında rekor seviyelere geriledi.

Fed'in agresif faiz artırımlarının Çin ile ABD arasındaki faiz farkını kapatması, agresif faiz artırımlarının devam edeceği beklentileri Çin yuanının zayıflamasına neden oluyor. 

Offshore piyasada ABD doları-Çin yuanı paritesi verilerin tutulmaya başlandığı 201 yılından bu yana ilk kez 7,238 seviyesine kadar yükseldi. USDCNH şu sıralarda 7,228'den işlem görüyor. 

Piyasa açılışı öncesi Çin MB, ABD doları-Çin yuanı için bugünkü hareket bandının orta noktasını düne göre yüde 0,54 artışla 1,7707 olarak belirlemişti. 

Dolar güçlenmeye devam ediyor

 

Bakır fiyatları 2 ayın en düşük seviyesinde

 

Borsadaki krize çözüm bulundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)