E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında yeni haftada da varyant düşüşü sürüyor---

Asya borsalarında yeni haftada da varyant düşüşü sürüyor

Asya borsalarında yeni haftada da varyant düşüşü sürüyor
29 Kasım 2021 - 08:05 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde geriledi

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri yatırımcıların son günlerde keşfedilen Omicron varyantının etkilerini değerlendirmeleriyle haftaya negatif bir başlangıç yaptı.

Hong Kong'da Hang Seng hisse senetleri hafif gerilese de, bölgede işlem gören Meituan hissesi yüzde 7'den fazla düştü.

Çin ana karasında ise Shenzen endeksi yataya yakın yükseldi, Şanghay Bileşik Endeksi de düştü.

Japonya'da Borsa açılışta sert düşüşler kaydetse de seansın devamında kayıplarının bir kısmını sınırladı. Nikkei 225 yüzde 1 civarında azaldı, Topix Endeksi de yüzde 1 gerilemesinin ardından hafif toparlandı.

Güney Kore Kospi ve Avustralya borsaları da satıcılı alanda kaldı.

Çin'de sanayi şirketlerinin karları yüzde 24,6 büyüdü

Çin'de sanayi şirketlerinin karları Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre güçlü artış gösterdi.

Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre Ekim ayında sanayi şirketlerinin karları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,6 artarak 818,7 milyar yuan oldu. Eylül ayında sanayi şirketlerinin karları yüzde 16,3 artış göstermişti.

Yılın ilk 10 ayında ise sanayi şirketlerinin karları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42,2 artarak 7,16 trilyon yuan seviyesinde gerçekleşti.

İlk 9 ayda karlar yüzde 44,7 artış göstermişti.

Japonya'da perakende satışlar 3 aydır ilk kez arttı

Japonya'da perakende satışlar Ekim'de 3 aydır ilk kez artış gösterdi. Ancak Ekim ayında satışlarda artış piyasa beklentilerinin gerisinde kaldı.

Temmuz-Eylül döneminde beklentilerin üzerinde daralmanın ardından analistler, Japonya'da hane halkı harcamalarında bir artış bekliyorlardı.

Ekim ayında perakende satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 artış gösterdi. Ekonomistler ise satışların yüzde 1,1 yükselmesini bekliyorlardı. Eylül ayında satışlar yüzde 0,5 düşmüştü.

Perakende satışlardaki yükselişte en büyük etken yükselen petrol ürün fiyatlarında artışa bağlı olarak akaryakıt satışlarının artması oldu. Akaryakıt satışları yüzde 29,5 artarken, akaryakıt hariç mal satışları yüzde 1,2 azaldı. Araç satışları yüzde 19,5 ile Ocak 2011'den bu yana görülen en büyük düşüşü yaşadı.

Ekim ayında perakende satışlar, mevsim etkisinden arındırıldığında, bir önceki aya göre yüzde 1,1 büyüdü. Eylül ayında bir önceki aya göre artış yüzde 2,8 olmuştu.

Japonya yabancılara kapıları kapatıyor

 

Güney Afrika'dan çağrı! Seyahat kısıtlamaları kaldırılsın

 

En yüksek işlem hacmiyle haftaya damgasını vuran 10 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)