E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında Tokyo korkusu---

Asya borsalarında Tokyo korkusu

Asya borsalarında Tokyo korkusu
26 Mart 2020 - 12:29 borsagundem.com

Asya piyasaları Japonya'da artan korona virüs vakaları ve Tokyo'nun kapatılması ihtimaliyle birlikte düşüş gösterdi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasaları heyecanlandıran ABD’nin 2 trilyon dolarlık korona virüs rahatlama paketi Asya piyasalarında Tokyo’nun korona virüs önlemlerince kapatılması endişesiyle momentumunu kaybetti. Japonya’da rekor oranda yeni vaka belirlenmesinden sonra TOPIX endeksi %1,2 değer kaybetti. Çin’de de yankı bulan Tokyo korkusu Şangay borsası CSI 300’de %0,2 oranında bir düşüşe neden oldu.

Tokyo Valisi Yuriko Koike’nin şehir sakinlerine hafta sonu evde kalın çağrısı yapmasından bir gün sonra Japonya’nın başkentinde insanlar marketlere akın ettiler. Japonya’nın hisse senetleri piyasasındaki düşüş şehirdeki korku atmosferi ve panik alımlarından sonra gerçekleşti.

Asya piyasalarında yatırımcılar 2 trilyon dolarlık ABD planını ekonominin V biçiminde geri dönüşü için yeterli olup olmayacağını konuşuyor. Şu ana kadarki ABD işsizlik verileri ise bu geri dönüşün gerçekleşebilmesi için iyi sinyaller vermiyor.

ABD borsaların performansını işsizlik rakamları belirleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)