E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında pozitif hava---

Asya borsalarında pozitif hava

Asya borsalarında pozitif hava
24 Ocak 2023 - 08:29 borsagundem.com

Asya-Pasifik'teki piyasalar, bölgenin çoğunda Yeni Ay Yılı tatili gözlemlenirken yüksek işlem gördü.


Avustralya'da S&P/ASX 200, Wall Street'in büyük kazanç raporları öncesinde teknoloji destekli rallisinin ardından Asya sabah ticaretinde yüzde 0,17 yükseldi. Yeni Zelanda S&P/NZX 50 düz çizginin biraz üzerinde işlem gördü.

Tokyo Borsası'nda Nikkei 225 endeksi güçlü yükseliş gösterdi

Tokyo Borsası'nda Nikkei 225 Endeksi, Wall Street'te teknoloji sektörü liderliğinde yaşana yukarı hareketi takip ederek güçlü yükseliş gösterdi.

Nikkei 225 Endeksi düne göre yüzde 1,71 artışla 16 Aralık'tan bu yana görülen en yüksek seviye olan 27366 puana kadar yükseldi.

Analistler, Nikkei 225 endeksindeki güçlü yükselişte hizmetler PMI'nın Ocak ayında 52,4 puan ile 3 ayın en yüksek seviyesine çıkmasını da etkili olduğunu ifade ediyorlar.

Topix yüzde 1,08 yükseldi. Japon yeni, ABD doları karşısında art arda ikinci gününde 130'un üzerinde işlem görmeye devam etti ve son olarak 130.53'te kaldı.

Asya'da Çin, Hong Kong ve Güney Kore borsaları yeni yıl tatili nedeniyle kapalılar.

Dün Wall Street'te teknoloji hisselerinin ağırlıklı olduğu Nasdaq 100 endeksi Kasım'dan bu yana görülen en iyi 2 günlük ralliyi ortaya koyarken, S&P 500 Ekim ayındaki dip seviyesinden toparlanmasını yüzde 12'ye çıkardı.

Bu sabah vadeli işlemlerde Nasdaq 100 endreksi düne göre yüzde 0,06 ekside.

10 yıllık Japon Devlet Tahvillerinin getirisi merkez bankasının tolerans aralığının üst tavanının altında işlem görmeye devam etti ve son olarak yüzde 0,39'da kaldı.

Au Jibun Bank Flash Japonya İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi günün ilerleyen saatlerinde yayınlanacak. Çin, Hong Kong, Tayvan, Güney Kore, Malezya ve Singapur'da piyasalar tatil nedeniyle kapalı.

Nasdaq Composite, Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatabileceği iyimserliğiyle ABD'de yüzde 2'den fazla yükseldi. Geçen hafta ekonomik veriler toptan eşya fiyatları ve perakende satışlarda düşüş gösterdi.

Avustralya'da tüketici güveni yeni yılda ilk düşüşünü yaşadı

Avustralya'da tüketici güveni 2023 yılının ilk düşüşünü geçen hafta yaşadı.

ANZ-Roy Morgan tarafından haftalık olarak hesaplanan tüketici güven endeksi 1,8 puan gerileyerek 85,9 seviyesine geldi.

Tüketici Güveninde bu haftaki düşüşün itici gücü, kişisel mali durumlarla ilgili duyarlılıktaki olumsuz tavır oldu. Bir önceki haftaya göre daha fazla Avustralyalı gelecek yıl mali açıdan "daha kötü" olmayı bekliyor.

Tüketici güveni geçen yılın aynı döneminde görülen 100,1 puanın 14,2, 2022 haftalık ortalaması olan 88,7 puanın 2,8 puan altında bulunuyor.

Bir şahin bir güvercin

 

"2023'de en iyi performansı emtialar gösterecek"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)