E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında pozitif hava---

Asya borsalarında pozitif hava

Asya borsalarında pozitif hava
28 Ocak 2022 - 07:59 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftayı genellikle kazanımlarla tamamlamaya ilerlerken, Çin borsası negatif ayrışıyor

Asya Pasifik hisse senetleri Cuma günkü işlemlerde genellikle alış ağırlıklı seyretti.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi Perşembe günkü yüzde 3'lük düşüşünün ardından yüzde 2 yükseldi. Topix Endeksi'nde de kazanımlar hakimdi.

Güney Kore Borsası da kayıplarını telafi ederek yüzde 0.80 civarında arttı. Avustralya borsası yüzde 1.5'ten daha fazla kazanıma yöneldi.

Çin ana karasında endeksler bölgedeki genel trendden negatif ayrıştı. Hong Kong'da da endeks kırmızı bölgede seyretti. Çin ana karasında dün 24 saatte 39'u yurt içi kaynaklı 64 Kovid-19 vakası saptandı.

Tokyo'da yıllık enflasyon yüzde 0,5

Tokyo'da tüketici fiyatları Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 arttı. Fiyatlar, Aralık ayına göre ise yüzde 0,3 yükseldi.

Ocak ayında Tokyo'da taze gıda fiyatları dışarıda bırakılarak hesaplanan çekirdek tüketici fiyatları ise Ocak ayında yıllık yüzde 0,2 artış gösterdi. Piyasa beklentisi fiyatların yüzde 0,3 artış göstereceği yönündeydi.

Taze gıda ve enerji fiyatları dışarıda bırakılarak hesaplanan çekirdek tüketici fiyatları ise Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 düştü.

Yeni Zelanda'da tüketici güveni Omicron ile yeniden düşüşe geçti

Yeni Zelanda'da tüketici güveni bir aylık aranın ardından Covid-18 salgınının Omicron varyantı ile yayılmasının etkisiyle yeniden düşüşe geçti.

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu(ANZ) ile Roy Morgan'ın açıkladığı anket sonuçlarına göre, Tüketici Güven Endeksi 98,3 puandan 97,7 puana geriledi.

Endeks son 4 aydır 100 puanın altında bulunuyor.

Cari Koşullar Endeksi 100,5 puandan 96,1 puana inerken, Gelecek Koşulları Endeksi 96,8 puandan 98,7 puana yükseldi.

Ankette enflasyon beklentileri bir miktar yükselerek yüzde 5,6'dan yüzde 5,8'e çıkarken, konut fiyat artış beklentisi yüzde 5,3 olarak kaldı.

Japonya'da ticaret Ocak'ın ilk 10 gününde açık verdi

Japonya'da Ocak ayının ilk 10 gününde ticaret açık verdi.

Japonya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret açığı 747,4 milyar yen oldu. Geçen yılın aynı döneminde 538,7 milyar yen açık verilmişti.

İhracat yüzde 12,9 artışla 1 trilyon 214,3 milyar yen olarken, ithalat yüzde 21,5 artışla 1 trilyon 961,7 milyar yen oldu.

Japonya'da ticaret verileri 10'ar günlük dönemlerde ayda üç kez açıklanıyor.

ABD borsaları günü düşüşle kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)