E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında Powell etkisi sürüyor---

Asya borsalarında Powell etkisi sürüyor

Asya borsalarında Powell etkisi sürüyor
30 Ağustos 2021 - 08:02 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'da yaptığı güvercin tonlu konuşma yeni haftada da fiyatlamalar üzerindeki olumlu etkisini hissettiriyor. Geçen hafta 7 ayın en iyi haftasına imza atan Asya hisseleri yeni haftaya da moralli başladı.

Teknoloji hisselerindeki yükseliş ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'da yaptığı güvercin tonlu konuşma geçen hafta 7 ayın en yi haftasını yaşayan Asya hisselerinde yeni haftanın da pozitif fiyatlamayla başlamasına yol açtı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yeni haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,6 artış kaydetti. Endeks Jackson Hole'dan çıkan mesajların etkisiyle geçen haftayı yüzde 3,3 artışla tamamlamıştı.

Japonya'da Topix endeksi yüzde 0,7'ye varan artış gösterdi. Güney Kore Kospi endeksi de bölgede öne çıkan endeksler arasında yer aldı.

Bölgede piyasalardaki yükseliş ivmesine Alibaba ve TMSC'nin yükselişi öncülük etti.

Sumitomo Mitsui DS Asset Management Başstratejisti Masahiro Ichikawa "Piyasa koşulları olumsuz değil. Jackson Hole konuşması güvenli bir şekilde geçti ve ABD'de S&P 500 ve Nasdaq da yeni rekorlara ilerledi" yorumunu yaptı.

POWELL, JACKSON HOLE’DE NE DEDİ?

Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının aylık tahvil alımlarını azaltmaya bu yıl başlayabileceğini, ancak faiz artırımı konusunda acele edilmeyeceğini açıklamıştı.

Jackson Hole Sempozyumu’nda konuşan Powell, ekonominin, Fed’in varlık alımlarının azaltılması için daha önce ortaya koyduğu “kayda değer ilave toparlanma” seviyesine ulaştığını, aynı zamanda istihdam piyasasının da “açık bir ilerleme” kaydettiğini söylemişti.

Powell, Fed’in Temmuz sonunda gerçekleştirdiği son Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında kendisi ile katılımcıların büyük bölümünün ekonominin öngörüldüğü üzere kapsamlı bir dönüşüm yaşadığı ve varlık alımlarının azaltılmasına bu yıl başlanabileceği görüşünde olduklarını belirtti.

Bununla birlikte Powell, varlık alımlarının azaltılmasının hızı ile zamanlamasının faiz artırımlarının zamanlaması için doğrudan bir sinyal olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti.

Powell, “Federal fonlama faiz bandı hedefini ekonomide azami istihdam sağlanana, enflasyon %2’ye ulaşıp, belli bir süre yüzde 2’nin ılımlı şekilde üzerine çıkana kadar mevcut seviyelerde tutacağımızı söyledik. Azami istihdama ulaşmak için henüz çok yolumuz var ve yüzde 2 enflasyona kalıcı şekilde ulaşıp ulaşmadığımızı zaman gösterecek” dedi.

Bitcoin'de boğaların bir sonraki hedefi 60 bin dolar

Son 5 yılda öne çıkan hisseler

Hisse fiyatları 100 yılda bir görülen seviyelere ulaştı

Kısa vadede kazandıran ve kaybettiren hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)