E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında negatif seyir sürüyor---

Asya borsalarında negatif seyir sürüyor

Asya borsalarında negatif seyir sürüyor
17 Ağustos 2021 - 08:00 borsagundem.com

Asya’da endeksler Çin'in internet sektörüne yönelik düzenleme hamlesi ile düşüyor

Çin'in Hong Kong'da listelenen teknoloji şirketleri hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde sabah seansında regülasyon endişelerinin artması ile geriledi.

Sabah seansında Tencent hisselerinde kayıplar yüzde 3'ü aştı, Alibaba ise yüzde 2'ye yakın geriledi.

Kayıplar, Çin Devlet İdaresi tarafından internet sektöründe haksız rekabeti önlemeye yönelik taslak metnin yayımlanmasından sonra geldi.

Bölge genelinde Güney Kore, Çin ve Avustralya Borsalarında kayıplar yaşanırken, Japonya'da yataya yakın pozitif bir seyir söz konusu.

Delta varyantının ekonomik toparlanmayı tehdit ettiği vurgusunda bulunan Avustralya Merkez Bankası, gerekli durumda politika hamlesi yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Avustralya genelinde yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı mücadele sürerken, bu yıl günlük yeni vaka sayısı ilk kez 520’ye çıktı, son 24 saatte 7 kişi yaşamını yitirdi.

Ülkede mayıs ayında tek haneli rakamlarda seyreden Kovid-19 vaka sayıları, haziran başında yükselişe geçti ve ilk kez bir günde 500’ün üzerine çıkarak 520’ye ulaştı. Kuralları ihlal edenlere 5 bin Avustralya dolarına kadar para cezası verilecek.

Delta varyantına karşı tam kapanmanın 19 Ağustos’a kadar yürüklükte olduğu Victoria eyaletinin başkenti Melbourne’da 22 yeni vakanın kaydedilmesinin ardından yasakların 2 Eylül’e kadar uzatılacağı açıklandı.

Yeni Zelanda'da artan Kovid endişeleri merkez bankasından beklentileri değiştiriyor.

Ülkede bu sabah bir toplulukta yeni vakaya rastlanması ve küresel ölçekte artan delta varyantı vakaları nedeniyle merkez bankasından faiz artırımı beklentileri yeniden ayarlanıyor.

Capital Economics tarafından hazırlanan raporda ülkede tespit edilen vakanın ardından Yeni Zelanda MB'nin faizde ya 25 baz puan artırım yapacağı ya da faizi değiştirmeyeceği öngörüsünde bulunuldu. Önceki tahmin ise 50 baz puan artırım yönündeydi.

Haberlerin etkisiyle NZDUSD'de düşüş %1'i aştı. Parite hâlihazırda 0,6947 seviyelerinden işlem görüyor. Yeni Zelanda MB'nin faiz kararı yarın açıklanacak.

Dow ve S&P 500 ekside başladı, rekorla kapandı

10 günlük yükseliş sona erdi: Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)