E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında 'merkez’ yükselişi---

Asya borsalarında 'merkez’ yükselişi

Asya borsalarında 'merkez’ yükselişi
16 Mart 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde çoğunlukla kazanıma yönelirken, Çin negatif ayrıştı

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftanın ikinci işlem gününde 'Fed öncesi' çoğunlukla pozitif seyretti.

Avustralya'da enerji sektörü dışında birçok sektör yükselirken S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 1,2 yükseldi.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0.63 artarken, Topix Endeksi, yüzde 0.46 kazanıma yöneldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi, yüzde 0.31 arttı, Hong Kong'un Hang Seng Endeksi, ise yüzde 0.58 pozitif seyretti.

Çin ana karasında Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.26 gerilerken, Shenzen yüzde 0.53 düştü.

16-17 Mart'ta gerçekleştirilecek Fed'in Açık Piyasa Komitesi toplantısında alınacak faiz kararı ve karar metni ile birlikte Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar ve ABD 10 yıllık faizlerinin yükseliş eğilimini yatırımcıların gündeminde kalmaya devam ediyor.

Çin Merkez Bankası, vadesi bugün dolan 10 milyar yuan büyüklüğündeki ters reponun çevrilmesi için düzenlediği açık piyasa operasyonunda yüzde 2,20 faiz oranı ile yine 10 milyar yuan verdi.  Önceki hafta yapılan 7 gün vadeli ters repo operasyonunda da faiz oranı yüzde 2,20 olmuştu.

UBS, Çin ekonomisinin şu ana kadar beklentilerden güçlü bir büyüme gösterdiğine ve ihracat talebinin beklentilerden daha iyi seyrettiğine işaret ederek 2021 yılı için GSYH büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti.

Ocak-Şubat döneminde ekonomik aktivitenin öngörülenden daha güçlü olduğuna ve 2021 ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre daralma değil, hafif bir büyüme olabileceğine işaret eden UBS, 2021'in tamamı için büyüme tahminini yüzde 8,2'den yüzde 9,0'a çıkardı.

ABD ekonomisi ne zaman normalleşir?

New York borsası yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)